Harri Nykänen: Moni juttu olisi jäänyt julkaisematta ilman Aatos Erkkoa

 

Sanoman mediakonsernin pääomistaja ja entinen johtaja Aatos Erkko ei ole ollut kirkollisissa piireissä kovin korkeassa kurssissa, koska hänen agendansa oli aikanaan avoimesti kirkonvastainen. Mutta Harri Nykänen antaa suojelijastaan hyvän todistuksen.
– Aatos Erkko oli yhtiössä ainoa mies, joka ei pelännyt ketään eikä mitään, jos jutun taustat olivat kunnossa.

Aatos Erkko oli riippumaton näistä hyvä veli -verkostoista ja sökökaverien painostuksesta. Moni juttuni olisi jäänyt julkaisematta ilman hänen puuttumistaan asiaan, Harri Nykänen kiittää.
Harri Nykänen oli Helsingin Sanomissa työskennellessään Suomen kovimman rikostoimittajan maineessa. Hänen rohkeuttaan ja ammattitaitoaan arvostettiin laajalti.
Lahjomattoman miehen maine vaikutti siihen, että poliisi ja tavalliset kansalaiset antoivat vihjeitä, samoin rikolliset, sikäli kuin siitä oli heille hyötyä tai huvia.
Nykänen tarrasi kuin terrieri suuriin rikosvyyhteihin ja isokenkäisiin. Tutkiva journalisti ei pelännyt valtaapitävien haastamista, vaan suorastaan nautti siitä. Hän sanoi suorat sanat milloin millekin taholle.
Kun mitta Hesarissa tuli täyteen, Harri Nykänen heittäytyi vapaaksi kirjailijaksi ja toimittajaksi. Hän on tunnettu erityisesti Raid-dekkareistaan sekä niiden pohjalta tehdystä tv-sarjasta ja elokuvista.
Lue lisää uudesta Sana-lehdestä