Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Hallitustunnustelija Jyrki Kataisen asemasta tuli uskonasia

 

Kuva: European People’s Party

Hämmennystä aiheuttavien hallitusneuvottelujen vetäjän Jyrki Kataisen asemasta ollaan puolueiden kesken kahta mieltä.

Vasemmistoliitto olisi jo valmis vaihtamaan Kataisen, Perussuomalaiset ja Vihreät sen sijaan antavat yhä kokoomusjohtajalle tukensa.

Perussuomalaisten Timo Soini kertoo hallituskosintoja tulevan nyt ristiin rastiin, kristiliset sen sijaan ovat olleet maltillisella linjalla.

Ylen aamu-tv:n haastattelema Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie haluaa, että kokoomuksen Jyrki Kataisen asema arvioitaisiin uudestaan.

– Sitä pitäisi nimenomaan eduskuntaryhmien miettiä, jatkaako Katainen hallitustunnustelijana. Varmasti ensi viikolla olisi aiheellista pitää tällainen palaveri, Lapintie sanoi tv-haastattelussa.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Sen sijaan vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistön mukaan kokoomusjohtajalla on vielä mahdollisuus yrittää.

– Sille ei ole mitään perusteluita. Tunnustelijalla pitää olla oikeus tunnustella, ja tämä homma on vielä ihan selvästi kesken.

Perussuomalaisia kositaan, kristilliset sovittelevia

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vahvisti Ylen aamu-tv:ssä puolueensa olleen yhteydessä useisiin puolueisiin sen jälkeen, kun kokoomus-SDP-pohjaiset neuvottelut kariutuivat.

–Tässä puhelimet soi ristiin rastiin, hän sanoi.

Kristillisten Päivi Räsänen kertoo, että Kristillisdemokraattien hallitusneuvotteluryhmä yritti parhaan kykynsä mukaan 13 päivän ajan neuvotella rakentavasti.

Samalla hän varoitti, etteivät useiden puolueiden neuvottelut voi tuoda kenellekään kuuta taivaalta.

– On muistettava, että monipuoluehallituksen ohjelma ei voi olla identtinen minkään puolueen vaaliohjelman kanssa, Räsänen kirjoitti blogissaan.