Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomalainen kohtaa seurakunnan tyypillisimmin joko mediassa tai hautausmaalla

Haavani on lahjani -illat tuovat rauhaa rikkinäisille

 

Kuva: Jani Laukkanen.

Laulaja-evankelista Jipun luotsaamissa Haavani-illoissa sairaat ja rikkinäiset saavat tulla rakastetuiksi ilman eheytymisen vaatimuksia. 

Jippu kehitti Haavani on lahjani -illat nelisen vuotta sitten, kun hänen työnsä Turun Mikaelinseurakunnan musiikkievankelistana alkoi.

– Halusin tavoittaa esimerkiksi niitä, jotka kuuluivat kirkkoon mutta eivät käy sen tilaisuuksissa.

SEKL neliöb. 5.-11.6. MJa

– Seurakunnissa on paljon hengellisesti haavoittuneita ihmisiä, joita on pakotettu parannuksentekoon. Joidenkin ihmisten sairauksia on yritetty väkisin parantaa rukouksella. Ajattelin, että nämä ihmiset kaipaisivat hoitavaa sanomaa ja kokemusten jakamista.

Haavani on lahjani -illoissa korostetaan, että parantaja on Jeesus.

– Ihmisen paraneminen on yksin Jumalan teko. Saamme levätä Jeesuksen haavoissa, vaikka emme parantuisikaan.

– Sitä paitsi rikkinäinen menneisyytemme voi olla meille lahja, jonka kautta pääsemme lähelle Jumalaa, Jippu pohtii.

Haavani-illat rakentuvat ”kahden haavoitetun ihmisen” dialogin pohjalle. Jippu on vuosien varrella keskustellut illoissa lukuisien vieraiden kanssa.

– Vierailijoina on ollut muusikkoja Nina Åströmistä Tommi Kaleniukseen. Keskiössä on aina kutsuvieraan oma tarina. Esitän illoissa myös omia laulujani.

– Olen iloinnut siitä, että näissä tapahtumissa on käynyt myös paljon ei-uskovaisia. Turku on evankelistalle aika haastavaa seutua. Täällä vallitsee vauras ja liberaali kulttuuri, Jippu kuvailee.

Vastaisuudessa iltoja on tarkoitus järjestää myös Turun ulkopuolella.

– Riihimäen kirkossa ja Kontulan helluntaiseurakunnassa olemme jo vierailleet. Työni on kaiken kaikkiaan kirkkokuntarajat ylittävää, keskiössä on yksin Jeesus.

Tänään järjestettävän Haavani-illan teema on Vihasta rakkauteen, ja siinä käsitellään äitiyttä. Vieraaksi saapuu evankelista Leena Lehtinen, evankelista Kalevi Lehtisen leski.

– Leenalla ja minulla on kummallakin ollut vaikea suhde omiin äiteihimme. Sovinnon rakentaminen on vaatinut vuosia. Armo ja anteeksianto ovat kuitenkin eheyttäneet, Jippu pohjustaa.

Haavani on lahjani -ilta ”Vihasta rakkauteen” Turun Mikaelinkirkossa 27.2. klo 19. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

 
Artikkelibanneri perussanoma

Aiheet