GLS-johtajuuskonferenssi rantautui Ouluun

 

GLS-konferenssien tavoitteena on, että voimme oppia toinen toisiltamme. Puheiden jälkeen on varattu pieni hetki aiheiden prosessointiin ryhmissä. Kuva: Karoliina Leikkari

The Global Leadership Summit (GLS) -johtajuuskonferenssi järjestettiin ensimmäistä kertaa tänä vuonna myös Oulussa. Helluntaikirkossa järjestettyyn tapahtumaan osallistui noin 170 vaikuttajaa, joista suurin osa oli ensikertalaisia GLS:ssä.

Valtaosa osallistujista oli seurakuntien aktiivitoimijoita. Maailmanluokan puhujien lisäksi Oulussa kuultiin myös kokemuksia paikallisilta johtajilta. Päivi Tuohimaan juontamaan paneeliin osallistuivat toimitusjohtajat Sirpa Erho Oulunseudun fysioterapia Oy:stä ja Mikko Haapala Profin Oy:stä. Tuohimaa tiedusteli panelisteilta, millaiset arvot ohjaavat heidän työtään.

– Vaadin työyhteisössäni, että jokaista ihmistä kunnioitetaan juuri sellaisena kuin hän on. Eri mieltä voidaan olla, mutta aikuisten ihmisten tulee voida keskustella niistä rakentavasti, Erho kertoo.

TV7 neliöb 24.11.-10.12.MJa

– Johtajana haluan olla oikeudenmukainen kaikkia kohtaan. Vaikeitakin asioita voi käydä läpi, kun olemme oikeudenmukaisia, Haapala kertoo.

Päivi Tuohimaan juontamassa paneelikeskustelussa kuultiin tarinoita Oululaisesta johtajuudesta Sirpa Erhon ja Mikko Haapalan kertomana.

Onko GLS tullut Ouluun jäädäkseen?

Oulussa otettiin GLS hyvin vastaan.

– Lämmin, vastaanottavainen ilmapiiri ja hyväntuuliset talkoolaiset niin mikin takana kuin aulassa ja keittiössä. Yllättävästi lämmitti jo ulko-ovella vastaanotto ja loppuheipat. Arvostan jämäköitä aikatauluja ja homma pysyi mukavasti ruodussaan. Juontajatkin olivat varmaan tehneet ison työn, mutta olivat levollisia ja monella tavalla edustavia sekä asiansa osaavia, eräs konferenssiin osallistunut kommentoi.

Jatkoa suunnitellaan jo. Ensi vuonna Oulussa järjestetään GLS-konferenssi 23.–24.11.2018.

– Oulu voi sijaintinsa puolesta palvella koko pohjoisen Suomen aluetta, Oulun vapaaseurakunnan pastori Risto Wotchke kommentoi.

Tänä syksynä GLS-konferenssiin pääsee vielä mukaan Helsingissä 24.–25.11.2017 ja alkuvuodesta 16.–17.2.2018 Vaasassa.

 

 

Aiheet