Ex-muslimi tiimeineen levittää Jerusalemissa evankeliumia muslimien keskuuteen – toivo säteilee aina Gazaan asti

 
Aurinko nousee Jerusalemin yläpuolelle

Auringonnousu Jerusalemissa. Kuva: krystianwin, Pixabay.

Amir on entinen muslimi, nykyinen pastori ja innokas evankelista, jonka sydän palaa sovinnonrakentamiselle, yhteydelle ja ihmisten kutsumiselle Jeesuksen seuraan. Aivan erityisesti hän tahtoo lähestyä niitä, jotka tulevat islamin keskeltä.

Lähi-idässä ei ole helppoa olla muslimitaustainen kristitty. Vaikka Israelissa islamista kääntyneet eivät kohtaa ongelmia viranomaisten taholta, heidän taustayhteisönsä ja jopa oma perheensä voi kääntyä heitä vastaan. Tästä syystä monet entiset muslimit kokoontuvat salassa tai pitävät yhteyttä internetin välityksellä.

Israelia palvelevien kristillisten ja messiaanisten toimijoiden verkosto FIRM kertoo 20. heinäkuuta julkaistussa verkkoartikkelissaan, kuinka muslimitaustaiset kristityt pienin askelin saavat aikaan myönteistä muutosta Israelissa ja palestiinalaisalueilla. Eräs näistä toivon lähettiläistä on Jerusalemissa asuva Amir.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Verkkoartikkelin mukaan Amir on saanut tuekseen paikallisen Aabrahamin tie -nimisen järjestön, ja hänen asunnostaan on tullut palvelutyön keskus. Siellä hän tapaa muslimeja, jotka ovat kiinnostuneita Jeesuksesta, mutta eivät uskalla tulla julkisiin tilaisuuksiin. Yhteistyöjärjestö auttaa Amiria järjestämällä tarjoiluja tapaamisiin. Kerran viikossa pieni ryhmä messiaanisia juutalaisia, arabikristittyjä ja muslimitaustaisia uskovia kokoontuu kirkkoon Jerusalemin vanhaan kaupunkiin. He rukoilevat yhdessä, rohkaisevat toisiaan ja valmistautuvat uusien ihmisten tavoittamiseen.

Artikkelissa kerrotaan, että monet palestiinalaiset tuodaan Gazasta Jerusalemiin saamaan hoitoa vaikeisiin, henkeä uhkaaviin sairauksiin. Nämä potilaat viipyvät kaupungissa yleensä 2-3 kuukautta kerrallaan. He ovat usein hyvin heikossa kunnossa esimerkiksi syöpähoitojen takia, ja heillä on taloudellisia huolia. Amir ja hänen tiiminsä auttavat näitä ihmisiä heidän aineellisissa ja hengellisissä tarpeissaan. ”Gazasta tulevat asuvat hotellissa hoitojen ajan,” Amir kuvaa. ”Heillä on hädin tuskin lainkaan rahaa. Me viemme heille ruokaa, laulamme heille ja he pyytävät meitä rukoilemaan puolestaan. He ovat ihmeissään siitä, että Jeesuksen seuraajat välittävät heistä. Jopa hotellin omistaja, muslimi, kutsuu meitä tulemaan uudestaan!”

Amir muistelee, kuinka eräät muslimit kysyivät häneltä rukoilemisesta Al-Aqsan moskeijassa Jerusalemin temppelivuorella. ”Sillä ei ole mitään väliä missä rukoilet, sen sijaan sillä on väliä, kuulutko Jumalalle ja kuljetko Hänen tietään. Hän on luonut koko maailman!” Amir kertoo sanoneensa. Keskustelun jälkeen hän tiesi mihin viedä heidät Jerusalemissa: ”Emme menneet Al-Aqsaan. Sen sijaan lähdimme puutarhahaudalle!”

Amir tiimeineen palvelee 70-80 ihmistä kerrallaan. He pitävät yhteyttä uusiin palestiinalaisystäviinsä vielä senkin jälkeen, kun näiden hoidot ovat ohi ja he ovat palanneet kotiinsa Gazaan. Monista näistä palestiinalaisista tulee kirjaimellisesti rauhan lähettiläitä sodan runtelemalle alueelle.

“En pääse Gazaan, mutta tietokoneiden ja älykännyköiden välityksellä voin olla yhteydessä sinne. Siellä asuvilla on paljon ongelmia, mutta ihmisiä tulee uskoon,” Amir jatkaa. ”Muslimien sydämet ovat todella auki! Arvelen, että se johtuu ISIS:n aiheuttamista tuhoista.”

Kyse ei kuitenkaan ole vain ISIS:stä, verkkoartikkelissa päätellään. Viimeiset kuukaudet Israelissa ovat olleet dramaattisia: epidemia, aseellinen konflikti, mielenosoituksia ja poliittinen siirtymävaihe ovat aiheuttaneet paljon epävarmuutta ja ahdistusta. Ihmiset kaikista taustoista etsivät jotakin kestävää, josta pitää kiinni.

Amir jatkaa väsymättä työtään: ”Rukoilkaa, että saan edelleen kohdata ihmisiä ja että he pysyvät avoimina Jeesukselle.”

 
Kylvaja artikkelibanneri