Evankeliumijuhla käynnissä Virroilla

 

Virtain kirkon pihamaa on täyttynyt evankeliumijuhlavieraista. Kuvaaja: Juhana Pitkänen.

Evankeliumijuhla on koonnut perjantaina ja lauantaina Virroille lähemmäs 9000 ihmistä.

Valtakunnallista Evankeliumijuhlaa on vietetty Virroilla tänä viikonloppuna. Perjantai ja lauantai on koonnut juhlille arviolta 9000 ihmistä. Perjantaista sunnuntaihin 1.-3.7. järjestettävän tapahtuman teemana on “Elävän veden virrat”.

Evankeliumijuhla järjestetään pääosin Virtain kirkon ja seurakuntatalon pihalle rakennetulla juhlakentällä. Avajaistilaisuudessa Virtain kaupunginjohtaja Vesa Haapamäki korosti, että valtakunnallisen Evankeliumijuhlan saaminen Virroille on hieno huomionosoitus ja merkittävä koko kaupungille.

ELY Ry, Neliöb. 18.-24.3. MJa

– Onneksi kumppaninamme on ollut Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys, jolla on erinomaisen selkeä toimintamalli tapahtumajärjestelyissä. Virtain kaupunki ja seurakunta ovat tottuneet tekemään laaja-alaista ja monipuolista yhteistyötä, niin myös tämän juhlan järjestelyissä. On ollut miellyttävä huomata se tarmokkuus, jolla suuri joukko vapaaehtoisia on ollut tekemässä työtä onnistuneen tilaisuuden eteen.

Evankeliumijuhla järjestetään pitkälti talkoovoimin. Virtojen juhlaa on ollut rakentamassa satoja talkoolaisia. Evankeliumijuhlan projektipäällikkö Jari Rankisen mukaan Evankeliumijuhla on sujunut erittäin hyvin ja väkeä on ollut paljon liikkeellä.

– Vuotuisella kesäjuhlallamme on suuri merkitys kokoavana tapahtumana, johon saavutaan ympäri Suomen. Lapsiperheiden ja nuorten suuresta määrästä voi päätellä sen, että tällä juhlalla on myös tulevaisuus.

Rankinen iloitsi myös siitä, että Evankeliumijuhla on tavoittanut turvapaikanhakijoita. Heitä on tullut ainakin Kemijärveltä ja Sastamalasta.

– Osa heistä on kristittyjä, osa jotain muuta mutta upeaa, että heitä on täällä mukana.

Lauantai-iltana järjestetty riemumessu on Evankeliumijuhlaviikonlopun ohjelmasta suosituin yksittäinen tapahtuma, joka kokoaa kaiken ikäiset evankeliumijuhlavieraat juhlakentälle. Riemumessu on vuodesta toiseen Evankeliumijuhlan yksi kohokohdista. Juhlakentällä oli messun aikana arviolta 6000 ihmistä.