David Wilkerson kuollut

 

David Wilkerson 1931-2011.

Tunnettu yhdysvaltalainen pastori ja kirjailija David Wilkerson on kuollut. Wilkerson sai surmansa keskiviikkona tapahtuneessa auto-onnettomuudessa Texasissa.
Onnettomuus sattui, kun David Wilkersonin kuljettama henkilöauto ajautui toistaiseksi tuntemattomasta syystä vastaantulevien kaistalle. Auto törmäsi vastaan tulleeseen ajoneuvoon ja autoa kuljettanut Wilkerson sai välittömästi surmansa kolarissa.

David Wilkerson toimi Seurakuntalainen.fi:n blogistina.

Auton kyydissä oli myös David Wilkersonin puoliso Gwen, joka on sairaalahoidossa samoin kuin törmäyksessä loukkaantunut toisen auton kuljettaja.

David Wilkerson oli kuollessaan 79-vuotias. Hän perusti monikansallisen Times Square Church -seurakunnan New Yorkiin.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

David Wilkerson tuli suomalaisille tutuksi Nicky Cruzin 1950-60 -lukujen jengimaailmaa kuvaavan Juokse poika juokse -kirjan henkilönä ja samoista tapahtumista oman näkökulmansa Risti ja linkkuveitsi -kirjan muotoon saattaneena kirjailijana. Risti ja linkkuveitsi on myynyt miljoonia kappaleita ympäri maailmaa.

Juokse poika juokse on ollut suosittua koululaislukemistoa aina näihin päiviin saakka. Kirjasta on otettu Suomessa 27 painosta.

David Wilkerson vieraili usein Suomessa. Hän puhui helluntaiseurakuntien järjestämissä suurkokoussarjoissa, viimeksi vuonna 2004. Wilkersonin noin kolmenkymmenen kirjan joukosta suosituimmaksi on noussut vuonna 1974 julkaistu Näky, jossa hän ennakoi muun muassa pornografian yleistymistä ja homoseksuaalisuuden hyväksymistä länsimaisessa yhteiskunnassa.

Wilkersonin Manhattanin Times Squarella toimivat kirkko on 8000-jäseninen vanhakantainen karismaattinen seurakunta. Wilkerson on ottanut etäisyyttä
menestysteologisiin piireihin ja muun muassa arvostellut amerikkalaista tv-pastori -kulttuuria.

David Wilkerson kirjoitti viimeiseksi jääneessä Seurakuntalainen.fi:n blogissaan siirtymisestä katoavasta katoamattomuuteen ja Jeesuksen armoon turvautumisesta:

Voit olla varma siitä, että Kristuksella on palatessaan ihana seurakunta, joka innokkaasti haluaa olla hänen kanssaan. Siihen kuuluvat ne, jotka ovat irronneet tästä maailmasta ja kiinnittyneet niin häneen, siirtyminen katoavasta katoamattomuuteen on vain pikku rakkaudenaskel hänen läsnäoloonsa.

Olet saattanut kaatua tässä kilpailussa, mutta voit nousta ja juosta taas. Jeesus ei anna sinun jäädä makaamaan radalle, väsyneenä, raajarikkona. Hän nostaa sinut heikenneille polvillesi ja antaa sinulle yliluonnollisen voiman juosta loppuun asti.

Hän ei hylkää sinua. Armon tähden pääset maaliin ja siellä Herra seisoo maalinauhan luona ja sanoo: ”Hyvin tehty!”

Katso, mitä David Wilkerson kirjoitti Seurakuntalainen.fi -blogeissaan.

Radio Dei lähettää Herätyksen sankarit -ohjelmasarjassa David Wilkersonin puheen hänen vuoden 2004 Suomen-vierailultaan vappupäivänä 1.5. klo 20.15-21.00. Ohjelma kuullaan toiveuusintana äitienpäivänä, sunnuntaina 8.5. klo 19.15.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)