Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Blairin lausunto hämmentää

 

Tony Blair on yhä merkittävä mielipidevaikuttaja Isossa-Britanniassa.

Britannian ex-pääministeri Tony Blair ilmaisi äskettäin epävirallisen, mutta voimakkaan tukensa hallituksen suunnitelmille laillistaa samaa sukupuolta olevien avioliitot. Lausuto hämmentää katolista kirkkoa.

The Independentin mukaan tieto Blairin tuesta tuli julkisuuteen kriittisellä hetkellä, sillä avioliittolain uudistaminen on työn alla. Lain arvellaan valmistuvan kolmen vuoden kuluessa.

Mutta on Iso Britannian tunnetuimmaksi katolilaiseksi tituleerattu Tony Blair ennenkin närkästyttänyt kirkollisia piirejä. Hänen valtakaudellaan muun muassa alennettiin homoseksuaalisuuden salliva alaikäraja 16 vuoteen.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Katolinen kirkko älähti uuden lakihankkeen johdosta ja kampanjointi homoliittojen laillistamista vastaan alkoi kirjelmällä, joka luettiin maaliskuun toisen sunnuntain messussa joka puolella Englantia. Sen mukaan uusi laki tuhoaa perinteisen avioliiton ja perhemallin.

Myös Englannin Anglikaanisen kirkon johtajat, Canterburyn arkkipiispa Rowan Williams ja Yorkin arkkipiispa John Sentamu ovat ilmaisseet syvän huolensa lakihankkeen johdosta.