Aurinkorannikon seurakunnassa syytä juhlaan

 

Aurinkorannikon seurakunta Espanjassa vietti 25-vuotisjuhlaansa ensimmäisenä adventtina 28.11. Aurinkorannikon seurakunta on väkimäärältään suurin ulkosuomalaisseurakunta.

Juhlamessussa Los Bolichesin katolisessa kirkossa saarnaa arkkipiispa Kari Mäkinen. Messuun osallistuu myös Malagan roomalaiskatolisen hiippakunnan piispa Jesús Esteban Catalá Ibáñez.

Aurinkorannikolla elää talvikausina noin 20 000 suomalaista. Kirkon työ ulkosuomalaisseurakunnissa luo yhteisöllisyyttä, jossa jumalanpalveluksilla ja muilla yhteisillä kokoontumisilla on tärkeä merkitys ihmisille. Toimintamuotoja Aurinkorannan seurakunnassa ovat esimerkikis raamattupiirit ja erilaiset vertaistukiryhmät.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Suomalaispappeina työskentelevät Manner-Espanjan johtava siirtolais- ja turistipappi Timo Sainio ja Aurinkorannikon diakoniapappi Kaisa Salo. Heidän lisäkseen Aurinkorannikolla on talviaikaan myös useita kausipappeja.

– Suomalaisten jumalanpalvelukset Aurinkorannikolla toimitetaan useimmiten roomalaiskatolisissa kirkoissa. Malagan piispan osallistuminen messuumme on meille luterilaisille hyvin iloinen asia. Messun jälkeen käydään neuvottelu hänen ja oman arkkipiispamme kanssa, kertoo turistityön koordinaattori Leena Märsylä.

Espanjassa toimivilla suomalaisilla papeilla on myös oikeus vihkiä Suomen lain mukaiseen kirkolliseen avioliittoon pareja, joista ainakin toinen on Suomen kansalainen eikä kumpikaan Espanjan kansalainen.

Seurakuntayhtymään kuuluvat Aurinkorannikon, Costa Blancan, Madridin, Mallorcan, Barcelonan, Gran Canarian ja Teneriffan suomalaiset seurakunnat.