Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Arto Viitala: Raamattu innostaa vieläkin

 

Arto Viitala. KUVA: evl.fi

Jyväskylän seurakunnan tuore kirkkoherra Arto Viitala pitää hämmentävänä, mutta ei yllättävänä, hengellisyyttä vastaan aika ajoin ilmenevää ”allergiaa”. Viitala joutui pohtimaan asiaa viimeksi raamattukohun yhteydessä, joka syntyi kun Jyväskylään rakenteilla olevasta Sokos hotellista meinattiin jättää raamatut pois.

– Jossain määrin hämmentävää on kyllä sekin, että ikään kuin vastaiskuna syntyy voimakas kampanja Raamatun puolesta.

– Ymmärtääkseni Gideonit itse ovat olleet hyvin varovaisia avaamaan painostamalla ovia ja sen onkin heiltä varmasti viisasta.

Viitala on sitä mieltä, että seurakuntien olisi oltava vaikuttamiskeinoissaan maltillisia. Silti Viitala on hyvillään kansalaisvaikuttamisesta asian hyväksi.

Dei Neliöb.20.9.-11.10. MJa

– Ymmärrän kyllä hyvin senkin,että yksittäiset kristityt tarttuvat toimeen vähän reippaammin ottein, kuten tässä.

Viitala on hyvillään siitä, että Raamatut hyväksyttiin sittenkin hotellihuoneisiin.

– Hotellin omistajatahon myönteinen linjaus kertoo päälinjasta, joka täällä vielä yrityselämässä vallitsee, Viitala uskoo.

Suomalaisten suhde Raamattuun on Viitalan mukaan ohentunut, mutta kirjan arvostuksen totaaliseen katoamiseen hän ei usko.

– Koulujen, seurakuntien ja järjestöjen opetus saa yhä hyviä vaikutuksia aikaan. Kyllä Raamattu kiinnostaa ja innostaa vieläkin. Koululaisten Raamattuvisa on tästä yksi hieno esimerkki.

Viitala nojaa hiljattain Jyväskylässä tehtyyn seurakuntatutkimukseen.

– Kolme neljästä jyväskyläläisestä ilmoitti arvostavansa paljon seurakuntaamme ja myös kristillisiä arvoja. 93 % ilmoitti arvostavansa lapsi- ja nuorisotyötä ja kirkollisia toimituksia.

– Ei tällaisissa luvuissa tietenkään ole koko totuus ja Jumala yksin näkee sydämen uskon, mutta kyllä meillä on ainakin vielä aihetta puhua kristitystä maasta ja myös edellyttää, että tämä otetaan huomioon lainsäädännössä, koulujen ja päiväkotien kasvatuksessa, Viitala toteaa.