Yleinen: Konekiväärisaarnaaja pelastaa Afrikan lapsia

Aro-Heinilä Nokia Mission johtoon

 

Timo Aro-Heinilä on edeltäjänsä Markku Koiviston tavoin entinen evankelis-luterilaisen kirkon pappi. (kuva: Seppo Haavisto)

Nokia Mission uusi johtaja Timo Aro-Heinilä uskoo Koivisto-kriisin olevan koettelemus, joka vahvistaa liikettä.

Tieto Markku Koiviston lankeemuksista oli Nokia Mission johtotiimille suuri pettymys ja surun aihe. Työtä kuitenkin jatketaan.

– Tiedostamme, että se työ, jonka Jumala aloitti Markku Koiviston palvelutyön kautta – ja josta me muut olemme päässeet osallisiksi – on Jumalan aloittama. Hän ei jätä työtään kesken, sanoo Nokia Missio Churchin sunnuntaina nimetty uusi johtaja, pastori Timo Aro-Heinilä.

– Meillä on luja luottamus siihen, ettei Jumala jätä työtään kesken Markunkaan kohdalla. Haluamme rukoilla hänen puolestaan ja olla tukena ennallistamisprosessissa, joka on edellytys mihinkään palvelutyöhön palaamiselle.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Aro-Heinilä toteaa, että tapahtuma on Nokia Missiolle koettelemus, joka voi yhdistää jäseniä ja tuoda lopulta siunauksen. Hän näkee tilanteen kasvuhaasteena Mission Solujohtajuuskoulun käyneille seurakunnan jäsenille.

– Kun tarvitaan johtajuutta, Jumala nostaa uusia johtajia esiin. Tilanne on heille kasvuhaaste. On ymmärrettävä, ettei kukaan voi riippua toisen toisen uskossa ja kuunnella vain tietyn henkilön julistusta. On tärkeää viettää itse aikaa Jumalan kanssa. Se lujittaa ihmissuhteetkin, pastori painottaa.

”Katsomme toiveikkaina eteenpäin”

Nokia Missio Church -lähiseurakunnat jatkavat toimintaansa entiseen tapaan. Vaikka uutinen oli isku seurakuntien jäsenille ja aktiiveille, niin monet ovat ilmaisseet halunsa olla edelleen mukana Nokia Mission toiminnassa.

– Esimerkiksi Jyväskylästä todettiin, että he menevät eteenpäin, ja että Jumala ei kurittaessaan tuomitse tai hylkää vaan kasvattaa ja haluaa viedä eteenpäin, Timo Aro-Heinilä kertoo.

Helsingissä uutinen otettiin vastuunkantajien keskuudessa vastaan monenlaisin tuntemuksin. Ilmassa oli kysymyksiä, pettymystä ja suurta surua tapahtuneesta. Työtä halutaan kuitenkin jatkaa.

– Seurakuntamme jäsenet ja aktiivit ovat osoittaneet yhteenkuuluvuutta ja hyvää yhteishenkeä, Helsingin Nokia Missio Churchin pastori Martti Immonen iloitsee.

– Olemme pahoillamme asiasta kuten kaikki muutkin. Mutta katsomme toiveikkaina eteenpäin.