Arkkipiispa Kari Mäkinen arkipyhien siirrosta Ylelle: ”Ei viisasta eikä hyvä”

 

Arkkipiispa Kari Mäkinen vastustaa helatorstain ja loppiaisen liikuttamista. KUVA: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio

Arkkipiispa Kari Mäkinen tyrmää arkipyhien siirron lauantaille. -Minusta se ei ole viisasta eikä hyvä. Siinä liitytään sellaiseen suomalaisen kulttuurin ja elämänmuodon perustaan, ihmisten elämänrytmiin, jota ei voi samoilla mittareilla mitata kuin taloutta ja tuottavuutta, kommentoi Mäkinen asiaa Yle Uutisille.

Työmarkkinajohtajat kertoivat perjantaina pohtivansa arkipyhien eli helatorstain ja loppiaisen siirtoa tuottavuussyistä lauantaipäivälle.

 Arkkipiispa Mäkisen mukaan ehdotus tuli kirkolle täytenä yllätyksenä.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

– Tämä ajatus ja ehdotus tulivat täysin yllätyksenä. Siitä ei ole ollut minkäänlaista puhetta enkä osannut sitä aavistaa, Mäkinen sanoo Yle Uutisille.

Arkkipiispa Mäkinen ei usko, että siirtosuunnitelmat etenevät pitkälle saati toteutuvat. Arkkipiispa uskoo työmarkkinapäättäjien ymmärtävän ”syvempiä arvoja, joita tässä nyt puolustetaan”. Mäkisen mukaan Kirkkohallitus tulee mukaan arkipyhäsiirron selvitystyöhön.

Mäkinen otti asiaan kantaa Kiinan-vierailullaan Pekingin Taivaallisen rauhan aukiolla. Matkalla arkkipiispa tapaa Kiinan kristittyjä ja kirkkojen edustajia.

Lue myös:

Loppiainen ja helatorstai siirtymässä työmarkkinaneuvotteluissa lauantaille

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)