Arabikristitty piispa saarnaa Kuopion synodaalissa

 

Luterilaisen Maailmanliiton puheenjohtaja piispa Munib A. Younan.

Luterilaisen maailmanliiton presidentti, piispa Munib Younan tapaa Suomen vierailullaan tasavallan presidentin ja ulkoministerin ja saarnaa Kuopiossa.

Kuuden vuoden välein pidettävät synodaalikokoukset alkavat huomenna tiistaina. Kokous järjestetään samaan aikaan kaikissa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon hiippakunnissa. Kuopion kokouksessa kuullaan kansainvälistä arvovierasta. Luterilaisen maailmanliiton presidentti, piispa Munib Younan saarnaa Kuopion synodaalissa keskiviikkona.

Piispa Munib Younan tapaa Suomen vierailullaan myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön. Torstaina Younan puhuu kirkon kansainvälisen työn seminaarissa Nurmeksessa ja perjantaina hän tapaa ulkoministeri Timo Soinin yhdessä Suomen Lähetysseuran edustajien kanssa.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Piispa Munib Younan on arabikristitty ja Jordanian ja Pyhän maan evankelis-luterilaisen kirkon johtaja. Hän on syntynyt 1950 Jerusalemissa. Younan puhuu myös Suomea, sillä hän on opiskellut diakoniaopintoja Järvenpäässä ja suorittanut teologian maisterin tutkinnon Helsingin yliopistossa. Luterilaisen maailmanliiton presidenttinä hän on luterilaisen kirkkoyhteisön ylin hengellinen johtaja.