Al Hayat: ”Olisimme idiootteja, ellemme satsaisi Eurooppaan”

 

Toukokuussa Al Hayat -kanavalla pyörii tapahtuma, joka kuvattiin maaliskuussa Saksan Schönblickistä.

Islamin kasvu, muslimien hengellinen avoimuus ja edullinen jälkihoito kannustavat työhön omalla mantereella.

On sanottu, että lähetystyötä tehdään kaikkialta kaikkialle. Kuvaus pätee hyvin Avainmedian Al Hayat -kanavan tilanteeseen. Aiemmin kristillinen arabiankielinen kanava suuntasi työnsä erityisesti Lähi-itään ja arabimaihin, nyt yhä vahvemmin myös omalle mantereellemme.

– Eurooppaan on tullut yhtäkkiä miljoonia muslimeja. Mehän olisimme aivan idiootteja, ellemme satsaisi tähän, kanavan johtaja Aaron toteaa.

Parempi aviol. neliöb. 30.9.-6.10. (ilm.2/2)

Käytännössä Eurooppaan laajentaminen tarkoittaa sitä, että Al Hayatin tiimi suuntaa aika ajoin kamerakaluston kanssa Suomen ulkopuolelle. Siellä kuvataan arabiaksi pidettyjä tai tulkattuja konferensseja, jotka lähetetään myöhemmin kanavalla.

– Al Hayatilla on miljoonia katsojia. Ja kun ohjelma tulee vielä myöhemmin netistä, niin jos katsojia on vaikka 50 000 per jakso, tapahtuman näkee noin 600 000–700 000 ihmistä, Aaron laskeskelee.

Suomessa tehokkuutta – ja ennakkoluuloja

Suomalaisissa seurakunnissa kantaväestön ja maahanmuuttajien suhde eroaa melko paljon esimerkiksi Saksan tai Ruotsin tilanteesta. Suomessa jaottelu ja rajaaminen meihin ja muihin on selvempää. Muukalaisia tunnetaan ehkä suhteessa vähemmän ja rinnakkaiselon opettelu on monin paikoin uutta.

Aaronin mukaan suomalaiset seurakunnat tekevät kuitenkin todella hyvää työtä maahanmuuttajien parissa.

– Tehokkuus Suomessa on aika korkealla. Täällä on tullut uskoon 2 000 entistä muslimia. Suomalaiset ovat ehkä Euroopan parhaita saavuttamaan heitä.

Tilanne johtuu hänen mielestään paitsi pitkästä rukous- ja paastohistoriasta myös siitä, että ihmisiä on koulutettu ja rekrytoitu kohtaamaan muslimeja.

Aaron toivoo, että suomalaisissa seurakunnissa luotettaisiin enemmän uskoon tulleisiin maahanmuuttajiin ja heitä autettaisiin kasvamaan.

– Uskoon tulleille tulee antaa vastuuta pikkuhiljaa, ei liikaa ja liian nopeasti. Kun heidän annetaan kasvaa, heistä tulee hyviä ja kestäviä työntekijöitä, muslimitaustainen lähetysjohtaja vakuuttaa.