AD ja BC hylättiin brittikouluissa

Anno Domini -kaiverrus englantilaisen kirkon seinässä. (Wikipedia)

Piispa harmistui kouluviranomaisten ratkaisusta.

Ison-Britannian koulut ovat luopuneet aikaan viittaavien termien BC (ennen Kristusta) ja AD (Herran vuonna) käytöstä uskontotunneilla. Länsimaiden kristilliseen kulttuuriin vuosisatoja kuuluneet lyhenteet on siivottu käytöstä siinä pelossa, että ne loukkaisivat ei-kristittyjä, uutisoi Daily Mail.

Britannian muslimi- ja juutalaisyhteisöjen johtajat ovat kommentoineet hämmentyneinä, etteivät perinteiset termit loukkaa heitä. Kriittiset äänet pitävät siirtoa ”antautumisena poliittiselle korrektiudelle”. Eläkkeellä oleva Englannin kirkon arkkipiispa George Carey luonnehtii sitä ”suureksi häpeäksi”.

PS Norvanto Hedelmästään puu tunnetaan

Ajanlaskuun viitattaessa brittikouluissa käytetään tästedes ilmauksia BCE ja CE (ennen ajanlaskun alkua ja ajanlaskun alun jälkeen).

Aiheet