Kirkko: Kirkon jumalanpalvelusbarometrin 2023 karu tulos: Vain 41 prosenttia papeista pitää jumalanpalvelusta erittäin tärkeänä

Aikamedian hallitus eroaa – ”ei ollut vaihtoehtoja”

 

”Olimme tähän pakotettuja”, kommentoi Aikamedian vt. toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Jyrki Palmi Aikamedian hallituksen joukkoeroa torstaina Radio Deille.

Kristillisen mediatalon Aikamedia Oy:n hallituksen kaikki jäsenet ovat ilmoittaneet eroavansa tehtävästään. Aikamedian omistaja, helluntailiikkeen kattojärjestö ei hyväksynyt hallituksen ehdotusta yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi.

Hyvä Sanoma ry:n hallituksen puheenjohtaja Kari ”KK” Korhosen mukaan Aikamedian hallituksen jäsenten eron syynä eivät ole niinkään Aikamedian strategiseen johtamiseen liittyvät näkemyserot Aikamedian hallituksen ja sen omistajatahon Hyvä Sanoma ry:n välillä, kuten helluntailiikkeen äänenkannattaja, Aikamedian kustantama Ristin Voitto -lehti uutisoi keskiviikkona.

Ristin Voiton uutisen mukaan ”[hallituksen jäsenten] ero on seurausta yhtiön strategiseen johtamiseen liittyvistä näkemyseroista Aikamedian hallituksen ja pääomistajana toimivan Hyvä Sanoma ry:n hallituksen välillä”.

Sansa Neliöb. 11.9.-10.10. MJa

Strategiset linjaukset eivät olleet syy, vaan Aikamedian uuden toimitusjohtajan valinta. Aikamedian hallitus esitti uudeksi toimitusjohtajaksi henkilöä, jolla me omistajatahon hallituksessa emme nähneet omaavan kompetenssia tähän tehtävään. Kun puhutaan Aikamedian toimitusjohtajuudesta, emme katsoneet häntä siihen soveltuvaksi, Kari Korhonen kertoo Radio Deille.

Korhonen ei halua kertoa julkisuuteen, kuka olisi ollut Aikamedian hallituksen esittämä henkilö yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi. Korhosen mukaan Aikamedian hallitus kaavaili henkilölle toimitusjohtajuuden ohella Ristin Voitto -lehden päätoimittajan vakanssia.

  Sitä ei nähty toimivaksi konseptiksi, Korhonen tiivistää.

Aikamedian osa-aikaisena vt. toimitusjohtajana on vuoden alusta alkaen toiminut Jyrki Palmi. Hän oli myös Aikamedian hallituksen puheenjohtaja.

Aiemmin yhtiön toimitusjohtajana työskennellyt Jari Vieltojärvi siirtyi vuoden alussa yhtiön talousjohtajaksi.

Palmi ei halunnut kommentoida sen paremmin omaa kuin muidenkaan Aikamedian hallituksen jäsenten eroa Radio Deille torstaina.

  Asiaa käsitellään lauantain kokouksessa. Sen voin sanoa, että olimme tähän pakotettuja – ei ollut vaihtoehtoja, Palmi totesi.

Aikamedia kokoontuu lauantaina Keuruulle ylimääräiseen yhtiökokoukseen, jossa on määrä vahvistaa yhtiön hallituksen jäsenten ero. Puheenjohtaja Palmin ohella hallituksesta erosivat sen muut jäsenet Olavi Hakola, Jari Mikkola, Seppo  Rajamäki ja Katri Valtari.

 
Dei, Mielenhuoltoa, artikkeliban. (1/2) 13.9.- MJa