”Tulevalta piispalta kaivataan kykyä toimia kirkollisena yhdistäjänä”

 

Miikka Ruokanen. KUVA: Pia Tiusanen

Miikka Ruokanen on antanut suostumuksensa Kuopion hiippakunnan piispanvaaliin. Helsingin yliopiston dogmatiikan professori, teologian tohtori Ruokanen on otettu saamastaan valitsijayhdistyksen kutsusta.

Ruokasen valitsijayhdistyksen asiamies Raimo Hakkarainen näkee ehdokkaalla monia tarvittavia ominaisuuksia sekä kykyä vastata nykyisen kirkollisen tilanteen haasteisiin.

– Miikka Ruokanen on persoonaltaan avoin, positiivinen ja helposti lähestyttävä. Se on hyvä etenkin mediaa ajatellen. Ruokanen on myös teologi niin käytännön tasolla kuin akateemisestikin.

Ruokanen toimii myös Kiinan Kansanyliopiston ja Nanjingin teologisennseminaarin vierailevana professorina sekä Shanghain Fudan-yliopiston neuvoa-antavana professorina.

Sansa neliöb. toukokuu, MJa

– Ruokanen on kosmopoliitti kansainvälisten tehtäviensä myötä, Hakkarainen toteaa.

Hakkaraisen mukaan tulevalta piispalta kaivataan kykyä toimia kirkollisena yhdistäjänä.

– Toivon, että saamme keskusteluyhteyden luojan kirkkoomme, piispan, joka vaalii yhteyttä. Tässä kohtaa näen Ruokasella vahvuuksia. Hän on toiminut monitahoisesti niin oman kirkkomme sisäisessä ekumeniassa kuin kansainvälisestikin. Uskon, että hänellä on avaruutta nähdä erilaisia näkökantoja.

Kuopion hiippakunnan piispanvaalin ehdokasasettelu päättyy 21.11.2011. Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjaan tarvitaan ehdokkaan suostumus sekä vähintään kymmenen äänioikeutetun valitsijan esitys. Aiemmin suostumuksensa piispanvaaliin on antanut Kuopion Puijon seurakunnan kirkkoherra, lääninrovasti, TM Jaana Marjanen.