Elämäntaito: Tuore tutkimus paljastaa: Pojat aiempaa uskonnollisempia, tytöt voivat huonosti ja etääntyvät uskonnosta Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

”Oli ihan huippukivaa näytellä!”

 

Severi Heikkilä pääsi toteuttamaan unelmansa. Hän sai esittää pääroolia Risto Räppääjää elokuvassa Risto Räppääjä ja polkupyörävaras, joka on saavuttanut jo yli 240 000 katsojaa.
– Tää on ainutlaatunen kokemus, kun Suomessa harvat lapset pääsee tällasiin elokuviin.

Risto Räppääjä ja polkupyörävaras on vauhdikas koko perheen musiikkikomedia, joka tempaisee mukaansa jännittävään seikkailuun. Tarinan keskipisteenä on Riston uusi polkupyörä, joka katoaa salaperäisesti. Elokuvan maailma on kuin sadusta. Värit ovat vahvoja ja elämä on hauskaa leikkiä. Lapset toimivat elokuvassa loogisesti, mutta aikuiset ovat hieman omituisia.

– Se on meidän tekijöiden kokemus ollu lapsuudesta, että aikuiset näytti tekevän vähän outoja asioita ja oudolla tavalla. Sanoo elokuvan tuottaja Risto Salomaa.

Ajatushautomo Kompassi Neliöb. 13.11.-10.12. MJa

Hänen mielestään lapset viedään liian aikaisin aikuisten maailmaan. Tuottaja Risto Salomaa on myös huolissaan monista lapsille tarjotuista animaatioista, jotka tarjoavat väkivaltaa viihteellisesti.

– Vähän arveluttavia ovat nää sunnuntai- ja lauantaiaamuisin televisiosta tulevat animaatiot. Räppääjän maailma ei ole väkivaltainen.

Aikuiset kuitenkin saattavat nähdä Pakastaja-Elvin pelottavana. Mutta onko Elvi pelottava vain aikuisille? Tuottaja Salomaa kertoo, että elokuvaa on testattu 3-5-vuotiailla lapsilla. Lapset eivät kokeneet Elviä pelottavaksi vaan hän pikemminkin muistutti heidän mummiaan, joka komentaa.

Risto Räppääjä eli Severi Heikkilä sekä tuottaja Risto Salomaa Päivän vieraina Radio Deissä tiistaina 23.3. klo 9-10.