Toivoa kaikille

 
 
Indonesialaisia Toivoa naisille -ohjelman kuuntelijoita.

Toivoa naisille -ohjelmat ja -yhteisöt auttavat naisia ymmärtämään, että he ovat rakastettuja ja arvokkaita. Kuva: Annaleena Pakkanen.

Monet heistä, joilla on islamilainen kulttuuritausta, ovat nähneet unia tai näkyjä valkeisiin vaatteisiin pukeutuneesta miehestä, joka lähestyy ja ojentaa kätensä. Mies kutsuu seuraansa ja katsoo lempeästi.

Tämän tietäen kumppanimme sekä Pohjois-Afrikassa että Kaakkois-Aasiassa toteuttivat alueisiinsa sopivat sosiaalisen median kampanjat. Facebookissa julkaistuissa lyhytvideoissa mies lähestyy ja katsoo lempeästi. Katsojalle esitetään kysymykset: “Oletko nähnyt hänet unessasi? Haluatko tietää, kuka hän on?”

Pohjois-Afrikan neljän päivän kampanja tuotti yli 3000 yhteydenottoa, joista 300 johti syvemmälle. Kaakkois-Aasian kampanjaan tuli yhteydenottoja niin paljon, että kumppanin resurssit vastata kysymyksiin olivat äärirajoilla.

Paikalliset Jeesuksen ystävät rukoilevat, tekevät koskettavia ohjelmia ja kampanjoita sekä vastaavat yhteydenottoihin. Jumalan rakkaus ja jokaisen ihmisarvo avautuvat tällä tavalla. Jumalan rakkaus ei pakota, vaan kutsuu luokseen ja mahdollistaa Jeesuksen kohtaamisen.

Jeesus haluaa muuttaa elämän

Jeesus haluaa muuttaa ihmisen elämän, olla hänelle ajallisesti ja iankaikkisesti kestävä toivo. Tätä toivoa on välitetty ja mahdollistettu Toivoa naisille -työn kautta Suomessa ja globaalisti 25 vuotta. Tätä myös juhlistamme tänä vuonna.

Seurakunnissa kokoontuvat Toivoa naisille -ryhmät ovat osa 125 maassa toimivaa rukousliikettä. Toivoa naisille -ohjelmia kuuntelevat ja katselevat naisten lisäksi myös miehet. Toivoa naisille -ohjelmat ja -yhteisöt auttavat naisia ymmärtämään, että he ovat rakastettuja ja arvokkaita.

Sanoma koskettaa myös miehiä ja muuttaa heidän asenteitaan. Kyseessä on eräänlainen Jumalan rakkauden näkökulma, jonka Jeesus tekee todeksi ojentamalla kätensä ihmistä kohti. Tähän tarttuminen poistaa pelolla hallitsemisen halun ihmisten välisissä suhteissa ja kaikkien elämä paranee.

Mikko Matikainen

Pääkirjoitus on julkaistu Sansa-lehdessä 2/2025.