Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Hiljaisen viikon tunnevuoristorata

 

Francesco Alberti/Unsplash

Hiljaisen viikon tunnevuoristorata alkaa palmusunnuntaina, kun saamme maistaa Jeesuksen ratsastaessa Jerusalemiin kansansuosion ja menestyksen suloisuutta. Sitä seuraa epäonnistumisen ja pettämisen kitkerä maku seuratessamme Jeesuksen ristiinnaulitsemista pitkäperjantaina. Onneksi matka ei pääty tähän, vaan se loppuu ylitsevuotavaan ylösnousemusriemuun pääsiäisenä. Miten sinä selviät kaikesta tästä?

Jeesus ottaa kaikki väärät odotukset, kaikki omavanhurskaat ajatuksemme, kaikki epäonnistumisemme, pettymyksemme ja petoksemme ja kantaa ne ristillä, jotta me voisimme saada niistä vapautuksen. Jotta me voisimme pääsiäisaamuna vastaanottaa, mitä hän haluaa meille antaa: puhtaat sydämet täynnä Jumalan armoa, rakkautta ja rauhaa.

KRS Krito 10.-23.6.

Minä annan teille uuden sydämen ja teidän sisimpäänne uuden hengen. Minä otan teidän rinnastanne kivisydämen pois ja annan tilalle elävän sydämen. (Hes. 36:26)

Hiljaisen viikon tunnevuoristorata

Annan Pyhän Hengen tehdä työtään minussa matkatessani hiljaisen viikon tunnevuoristorataa. Hyvin pian huomaan, että myös minulla on vääriä odotuksia Jeesusta kohtaan. Minun pitää luovuttaa ne ja omavanhurskauteni ristin juurelle. Muutoin en koe ylösnousemusiloa pääsiäisaamuna ja minä todella haluan ja tarvitsen juuri sitä.

Jeesus tuli maailmaan, koska ihan jokainen meistä tarvitsee häntä. Me emme pysty pelastamaan itseämme millään konstilla. Kiltteys ei vie meitä taivaaseen, Jeesukseen uskominen ja armon vastaanottaminen tekee sen.

Mutta joka huutaa avuksi Herran nimeä,
se pelastuu. 
(Ap.t. 2:21)

Siksi pidän lujasti kiinni kunnes tämä hiljaisen viikon tunnevuoristorata tulee loisteliaaseen päätökseensä. Jumalan pelastussuunnitelma on ihmeellisempi kuin pystymme ymmärtämään. Mutta se on valmisteltu suurella rakkaudella meitä jokaista varten. Otetaan se vastaan kiitosten ja ylistyksen kera.

Osa kirjoitusta, joka on julkaistu Armoa Arkeesi -sivustolla.