Eduskunnan Familia-verkoston puheenjohtaja: Haluamme vahvistaa perinteistä avioliittoa

 

– Yhteiskunnallisesti miehen ja naisen välinen avioliitto on erityinen ja ainutlaatuinen ihmissuhde, jonka merkitys yhteiskuntaa pystyssä pitävänä voimana sekä lapsen kehitykseen vaikuttavana tekijänä on kiistattoman arvokas, Antero Laukkanen painottaa. Kuva: freeimages.com

Kristittyjen tulee ennemmin vaikuttaa miehen ja naisen välisen avioliiton puolesta kuin vastustaa muita, kansanedustaja Antero Laukkanen (kd.) sanoo.

Eduskuntaan perustettiin muutama viikko sitten Familia-verkosto. Perustamiskirjan allekirjoittajina on kansanedustajia useista eri puolueista. Puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Antero Laukkanen (kd).

Laukkanen kuvailee ryhmän tarkoitusta myönteisen kautta:

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Sen sijaan, että keskittäisimme voimamme vastustamaan yhteiskunnallisessa keskustelussa esimerkiksi sukupuolineutraalia avioliittonäkemystä, haluamme keskittyä vahvistamaan miehen ja naisen välistä avioliittoa. Eduskunta on tähän erinomainen paikka.

Familia-verkoston tarkoituksena on tukea lainsäädäntötyötä, joka lisää miehen ja naisen välisen avioliiton arvostusta ja ottaa huomioon lapsen ensisijaisen edun kaikessa lapsia koskevassa lainsäädännössä.

– Verkosto toimii eduskunnassa päätöksenteon ytimessä, ja verkoston perustajat ovat usean eri puolueen kansanedustajia. Heidän kauttaan voimme laajalla rintamalla vaikuttaa perhelainsäädäntöön, puheenjohtaja kertoo.

Familia-verkoston yhteistyötahoja ovat muun muassa etujärjestöt, jotka tukevat näkemystä miehen ja naisen välisen avioliiton etärkeydestä.

– Esimerkiksi Aito avioliitto ry sekä perhe- ja avioliittotyötä tekevät toimijat, Laukkanen mainitsee.

Familia-verkoston puheenjohtaja on Aito avioliitto ry:n puheenjohtaja Susanna Koivula. Verkoston jäseniksi voivat liittyä kansanedustajat, heidän avustajansa ja eduskunnan muu henkilökunta. Lisäksi jäseniksi voidaan kutsua asiantuntijoita sekä vaikuttajia ydinperheiden hyväksi toimivista intressiryhmistä.

 

Aiheet