Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Ylen Aamu-tv ruotii gospelia

 

Juontaja Anu Lehtipuu seuraa työkseen hengellistä musiikkia. Kuva: Jani Laukkanen

Ylen Aamu-tv kysyy huomenna lauantaina, miten gospelmusiikin kulttuuri on Suomessa muuttunut. Yhä useampi koko kansan tuntema artisti ottaa tuotantoonsa mukaan hengellisiä lauluja tai sävyttää musiikkiaan uskonkysymyksiä pohdiskelevilla teksteillä. Ylen Aamu-tv:ssä pohditaan, mistä ilmiössä on kyse.

Ylen Aamu-tv:n toimitus on kutsunut suoraan lähetykseen vieraiksi muusikko Kari Peitsamon ja Radio Dein juontaja Anu Lehtipuun ruotimaan gospelmusiikin nykytilaa ja arvioimaan, miksi koko kansan musiikkitähden voi nykyään tavata esiintymässä kirkossa tai tavata studiossa työstämässä Jumalasta kertovia lauluja.

Kari Peitsamo on Suomen eniten levytyksiä tehnyt laulaja. Muusikon töiden ohella Peitsamo opiskelee teologiaa ja osallistui pari viikkoa sitten Helsingissä Jeesus valloittaa Tavastian -tapahtumaan, jossa useat kevyen musiikin tähdet esiintyivät hyväntekeväisyyden hengessä yhdessä perinteisten gospelmuusikoiden kanssa.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Anu Lehtipuu on Radio Dein toimittaja ja juontaja, jolla on vankka tietämys kotimaisen gospelmusiikin historiasta ja alan ilmiöistä. Lehtipuu juontaa 23. helmikuuta alkaen uutta Radio Dein Parempi Huomen -aamulähetystä Ariel Neulaniemen juontajaparina.

Ylen Aamu-tv:n lähetys TV1:llä lauantaina 14.2. klo 9.07-10.00

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)