Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Virsivisa opettaa koululaisia innostumaan virsistä

 

Virsivisassa testataan monenlaisia taitoja ja virsien tuntemusta.

Tänä vuonna järjestetään seitsemäs virsivisa. Koululaiset ovat innokkaina kisaamassa virsituntemuksesta.

Koululaisille suunnattu Virsivisa pyrkii innostamaan lapsia virsien laulamisesta sekä tekemään virsikirjaa tutuksi hauskan kilpailun muodossa. Julkisuudessa esiintyneistä epäilyistä huolimatta virsillä on yhä paikka kouluissa, ja virret löytyvät edelleen uskonnonopetuksen opetussuunnitelmasta.

 

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Virsiä laulamalla voi oppia paljon

Yksi visan järjestäjistä, musiikkikouluttaja Mari Torri-Tuominen kertoo, että virsien tuntemuksesta on kisailtu Kouvolassa jo 2000-luvun alussa.

– Tämän kauden visa on siis seitsemäs valtakunnallinen visa. Hauskaa on, että visan finaali pidetään Kouvolan Kirkkopäivien yhteydessä; virsivisa käy tässä kohtaa siis juurillaan! Torri-Tuominen huomauttaa.

– Virsiä laulamalla päästään kiinni moneen asiaan, Torri-Tuominen valottaa, Virsi on osa kristillistä kulttuuriperintöä, ja niiden melodiat vievät musiikillisesti moniin eri kulttuureihin. Sanoitusten kautta voi hahmottaa vuoden kulkua, kirkkovuotta, omaa elämää tai uskon peruskysymyksiä. Sen lisäksi pienikin yhteinen musiikkihetki lisää luokan empaattisuutta!

 

Koulun parhaat valitaan jatkoon

Tällä hetkellä kaynnissä olevasta kouluvaiheesta valitaan koulun edustajajoukkue seurakunnalliseen paikallisvisaan. Seurakuntien parhaat visailevat hiippakunnittain aluevisoissa, jonka kahdeksan parasta joukkuetta jatkavat finaaliin.

– Tehtävät vaikeutuvat koko ajan; finaalissa on vaikeimmat tehtävät. Kaikissa visavaiheissa testataan laulamista, tunnistamista, nokkeluutta, kuuntelemista ja muistamista, vain virsien määrä muuttuu. Mutta koululaiset oppivat virsiä tosi nopeasti ja ovat motivoituneita niitä laulamaan!

 

Kuva Erja Saariselta