Virret opetuksen välineenä koululaisten Virsivisassa

 

Kuudennen valtakunnallisen Virsivisan ilmoittautuminen käynnistyy syyskuussa. Edelliseen visaan osallistui yli 7000 koululaista. Virsivisa on 3.- ja 4.-luokkalaisten oma visailu, jolla tehdään virsikirjaa koululaisille tutuiksi mukaansa tempaavalla tavalla.

 

– Vaikka varsinaiset visavaiheet käydään kolmehenkisissä joukkueissa, tarkoituksena on nimenomaan innostaa luokkaa laulamaan yhdessä. Näin vahvistetaan luokan yhteisöllisyyttä ja kokemusta siitä, että virret kuuluvat kaikille laulutaitoon katsomatta. Laulaminen kun tekee hyvää mielelle ja ruumiille, sanoo musiikkisihteeri Mari Torri-Tuominen Seurakuntien Lapsityön Keskuksesta.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Virret ovat osa kulttuuriperintöä

Visa on kouluille suunnattu hanke, mutta sen toteuttamisessa seurakunnan työntekijät ovat suurena tukena. Parhaimmillaan visa voi olla luonteva osa koulun ja seurakunnan yhteistyötä.

– Virsivisa vahvistaa kouluyhteistyön ”ikkunoita” monella tapaa. Virsi on osa opetussuunnitelmaa ja visa mielekäs tapa hoitaa tämä asia. Koulu- ja paikallisvaiheen 20 virttä edistävät monien musiikin, uskonnon tai kirjallisuuden ja kulttuurin opetukseen liittyvien asioiden oppimista. Ne tukevat niin kulttuuriperinnettä kuin koulujen jumalanpalveluselämää, Torri-Tuominen toteaa.

Visa käydään neljässä vaiheessa keväällä 2013. Kouluissa visataan viikolla 7. Kouluvisojen voittajat kohtaavat seurakunnittain viikolla 11. Kunkin hiippakunnan parasta etsitään 16. huhtikuuta, ja valtakunnallinen finaali järjestetään 17. toukokuuta Kuopion Kirkkopäivillä.

Virsivisan järjestää Seurakuntien Lapsityön Keskus ry yhdessä PTK – poikien ja tyttöjen keskus ry:n, Kirkkohallituksen ja Opetushallituksen kanssa. Paikallisesti visaa toteuttavat koulut, seurakunnat ja hiippakunnat.

 

Mukaan voi ilmoittautua visan verkkosivuilla www.virsivisa.fi marraskuun loppuun asti.