Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Ville Auvinen Suomen teologisen instituutin pääsihteeriksi

 

Kuva: Hannu Häkämies

Teologian tohtori Ville Auvinen on valittu Suomen teologisen instituutin (STI) pääsihteeriksi 16.8.2013 alkaen. Auvinen toimii Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) lähetyskasvatus- ja aluekoordinaattorina.

STI:n hallitus päätti pääsihteerin valinnasta kokouksessaan 25.9. Tuore pääsihteeri on STI:n historian kolmas.

Auvinen vihittiin papiksi Oulussa 1988. Hän toimi kuusi vuotta seurakunnissa ennen siirtymistään Sleyn palvelukseen 1994. Vuosina 2007-2010 Auvinen oli perheineen Sambiassa lähetystyössä. Auvinen koulutti Lusakan evankelisessa raamattukoulussa muun muassa pappeja paikallisen kirkon palvelukseen.

Teologian tohtorin tutkinnon Auvinen suoritti Åbo Akademissa 2003 Uuden testamentin eksegetiikassa. Hän on kirjoittanut kymmenkunta oppi-, tieto- ja hartauskirjaa.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

”STI tukee teologian opiskelijoita heidän opinnoissaan ja hengellisessä elämässään. Lisäksi se pitää esillä Raamatulle uskollista teologiaa”, instituutti tiedottaa.

STI:n toimitilat sijaitsevat Helsingin Kaisaniemessä. Vuoden 1987 lopussa perustetulla STI:llä on kahdeksan jäsenjärjestöä rukoilevaisuuden, evankelisuuden sekä viidennen herätysliikkeen piiristä.

 
Artikkelibanneri perussanoma