Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Viisikielisen suosio jatkuu

 

Viidennen herätysliikkeen uuden laulukirjan, Viisikielisen, menekki on yllättänyt. Kirja on ollut markkinoilla vuoden ja siitä otetaan jo viides painos. Viisikielinen nousi viime vuonna Suomen viidenneksi myydyimmäksi tietokirjaksi. Siinä on 404 yhteislauluksi sopivaa kappaletta, joukossa sekä vanhoja että uusia suosittuja hengellisiä lauluja.

Virsitutkija, teologian tohtori Seppo Suokunnas ei ole menekistä yllättynyt. Hänen mukaansa Viisikielinen on hyvä ja tarpeeseen tullut kirja, jolle on käyttöä.

– Laulukirja on toimiva kokonaisuus. Se on valoisa, nuorekas, suhteellisen laaja-alainen ja laulullinen. Onnittelen siitä tekijöitä! Kokoelma on varsin pitkälle suunnattu nuorisolle, mikä näkyy bändien laulujen runsautena. Eniten Viisikielisessä on uutta hengellistä kitara- ja gospellaulua, Suokunnas analysoi.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Vahvaa herätyshenkeä luovat Jeesuksen risti, armo ja sovitus, jotka ovat laulujen yhteisiä korostuksia. Lisäksi kirjasta huokuu sielunhoidollisuutta. Sanonta on kautta linjan tuoretta.

Viisikielinen-laulukirja julkaistiin viime vuoden maaliskuussa. Kymmenen kuukauden aikana sitä myytiin yhteensä 33 800 kappaletta.

Nyt tekeillä olevan viidennen painoksen jälkeen sitä on liikkeellä noin 50 000 kappaletta.

Viisikielisen kustantaja on Perussanoma Oy ja julkaisijoina Suomen Raamattuopiston säätiö, Suomen Ev.lut. Kansanlähetys, Kansan Raamattuseuran säätiö, Opiskelija- ja Koululaislähetys, Lähetysyhdistys Kylväjä ja Medialähetys Sanansaattajat.