Uutta Alfa-opetusta laivaristeilyllä: Usko ja työ

 

Suomeen on rantautunut uusi Alfa-työmuoto, johon halukkaat pääsevät tutustumaan huhtikuun lopulla Viking Grace –aluksen risteilymatkalla Turusta Tukholmaan.

Jumala työelämässä on Alpha Internationalin kehittämä valmis kurssikokonaisuus, jonka voi järjestää vaikka omalla työpaikalla.
– Olemme toteuttaneet sen kaksi kertaa Yleisradiossa, jossa se oli osa yhtiössä toimivan Raamattukerhon toimintaa, toimittaja Marja Vesikari kertoo.
– Suosittelen kurssin ottamista osaksi seurakunnan toimintaa muiden Alfa-kurssien malliin, Vesikari rohkaisee.

Jumala työelämässä -kurssi ja Usko ja työ -seminaari perustuvat englantilaisen pankkiirin, nykyisin Alpha Internationalin johtajan Ken Costan kirjaan God at work, Every day has a purpose (Jumala työelämässä, Jokaisella päivällä on tarkoitus). Kurssi sisältää kuusi työelämään liittyvää aihetta. Niiden avulla selviää, kuinka kristillistä uskoa voi elää todeksi työpaikalla mielekkäästi, rehellisesti ja aidosti.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Kannattaa tutustua

Kurssia on pidetty Suomessa vasta aivan muutaman kerran. Vuosi sitten Ylen Raamattukerho järjesti kurssin ensi kertaa yhteistyössä Alpha Internationalin kanssa laivaseminaarina Helsingistä Tukholmaan.

Kurssin vastaanotto oli ilahduttavan myönteinen. Kurssilaiset kokivat saaneensa oivalluksia, ideoita ja uusia näkökulmia työhönsä, mutta myös tukea ja käytännön neuvoja ongelmiin, joiden kanssa he olivat painineet. Antoisia olivat olleet myös ryhmä- ja ruokapöytäkeskustelut.
– Kun seminaari pidettiin laivalla, tuntui siltä, että porukka hitsautui yhteen vielä kurssin jälkeenkin — yhteinen aika jatkui rennossa tunnelmassa: mukavaa jutustelua ruokailun ja vapaa-ajan merkeissä, seminaariin osallistunut tuotantosuunnittelija Tarja Nenonen kehuu.

Yleisradion Raamattukerho järjestää Usko ja työ -seminaarin yhdessä Alpha Internationalin kanssa  miniristeilynä Turusta Tukholmaan 26.–27.4.2013.

Alfa-kurssi on kristinuskon keskeisiin teemoihin keskittyvä kurssi, jota pidetään Suomessakin vuosittain satoja eri kirkkojen seurakuntien järjestäminä. Maailmanlaajuisesti kurssin on käynyt yli 18 miljoonaa henkilöä. Alfa-perheeseen kuuluu nykyään useita eri kohderyhmille räätälöityjä kursseja sekä myös Avioliittokurssi ja Avioon aikovien kurssi.

Tässä linkki Alpha Finlandin Facebook-sivulle.


 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024