Uudenlainen televisiojumalanpalvelus alkaa helatorstaina

 

Helatorstaina alkavassa Tervetuloa kirkkoon –televisiojumalanpalveluksessa palveluksen toimittajat ja muusikot istuvat nojatuoleissa, jotka on asetettu rinkiin kirkon lattialle.

Kirkon tiedotuskeskuksen mukaan jumalanpalveluksen ”sisältö rakentuu keskustelevaan tyyliin” ja ”musiikki poikkeaa tavallisesta kirkkomusiikista”.

”TV-katsoja pääsee omasta nojatuolistaan käsin mukaan jumalapalveluspiiriin”, tiedotuskeskus kertoo.

Kuvaukset on tehty Vantaalla Seutulan kappelissa.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Tv-lähetyksen aikana ja sen jälkeen jumalanpalveluksen toimittajat ovat keskustelemassa jumalanpalveluksesta ja sen herättämistä ajatuksista kirkon Facebook-sivulla (www.facebook.com/kirkkosuomessa). Sivulla toimii samaan aikaan myös chat, jossa on mahdollisuus keskustella luottamuksellisesti kirkon työntekijöiden kanssa.

– Idea uudenlaiseen televisiojumalanpalvelusformaattiin tuli Ruotsin tv:n samantyylisestä kokeilusta. Se puhutteli tv-katsojaa läheisellä tavalla. Samaa haluttiin kokeilla myös Suomessa. Koottiin yhteen hyvät muusikot ja puhujat ja luotiin yhteishenki tekijöiden välille. Toivottavasti osallistumisen kokemus välittyy myös tv-katsojalle, kertoo toimittaja Päivikki Koskinen Kirkon tiedotuskeskuksesta.

Tervetuloa kirkkoon lähetetään neljänä pyhänä YLE TV1:llä. Lähetysajankohdat ovat 17.5, 27.5, 23.6 ja 29.7 kello 10. Helatorstain kirkossa saarnaa pastori Tarja Korpela ja liturgina toimii Ville Talola.

 
Artikkelibanneri perussanoma