Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Uuden maanjäristyksen tuhoja selvitetään Nepalissa

 

Nepalissa on sattuneen uuden maanjäristyksen uhrimäärä kasvaa. Nepalin sisäministeriöstä kerrotaan, että maanjäristyksessä on loukkaantunut lähes tuhat ihmistä. Viranomaisten tiedossa on tällä hetkellä 19 kuollutta, mutta määrän uskotaan vielä nousevan. Rakennusten kerrotaan sortuneen järistyksen voimasta.

Suomen Nepalin-suurlähetystöstä kerrotaan, että tarkkojen tietojen saamiseen etenkin maaseudulta voi mennä useita päiviä.

Tämänpäiväisen maanjäristyksen voimakkuus oli 7,3. Se sattui hieman puolen päivän jälkeen paikallista aikaa.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Helsingin yliopiston Seismologian instituutin taulukosta ilmenee, että kyse on joka tapauksessa hyvin voimakkaasta järistyksestä. Järistys tuntui Intian pääkaupungissa Delhissä asti.

Järistyksen aiheuttamia tuhoja selvitetään parhaillaan. Esimerkiksi Norjan Punainen Risti tviittaa, että heidän kenttäsairaalassaan kerrotaan useista kuolleista ja monista loukkaantuneista.

Järistys sattui hieman puolenpäivän jälkeen paikallista aikaa. Pääkaupungissa Kathmandussa ihmiset pakenivat ulos kaduille. Kauppiaat ovat sulkeneet myymälänsä, ja kadut ovat täyttyneet ihmisistä, jotka yrittävät saada yhteyttä läheisiinsä.

USGS:n mukaan maanjäristyksen keskus sijaitsi runsaat 80 kilometriä itään Kathmandusta. Paikka on lähellä Kiinan rajaa ja Mount Everest -vuorta. Keskuksen lähettyvillä sijaitsee myös Mount Everestin perusleiri.

Runsaat kaksi viikkoa sitten Nepalissa sattuneen maanjäristyksen voimakkuus oli 7,8. Maanjäristyksessä kuoli tuolloin yli 8 000 ihmistä, ja se aiheutti laajoja tuhoja. Monet rakennukset vaurioituivat jo tuolloin.

Radio Dei seuraa Nepalin tilannetta uutislähetyksissään ja iltapäivälähetys Toivon Päivässä.

 
Dei, retroäijät, artikkeliban 31.5.- (1/2)