Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Turun piispanvaaliin kolme ehdokasta

Turun arkkihiippakunnan piispanvaaliin on asetettu ehdokkaaksi Turun Katariinan seurakunnan kirkkoherra, rovasti Martti Hirvonen (s. 1948), hiippakuntadekaani, TL Kaarlo Kalliala (s. 1952) ja Maskun kirkkoherra, TM Aino Vesti (s. 1958).

Vestin ja Hirvosen valitsijayhdistykset jättivät vaaliasiakirjat tuomiokapituliin tänään, viimeisenä ehdokasasettelupäivänä. Kalliala oli asetettu ehdolle jo aikaisemmin.

Turun piispanvaalin ensimmäinen kierros järjestetään 28. lokakuuta. Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa ensimmäisellä kierroksella yli puolta annetuista äänistä, järjestetään kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken toinen vaalikierros torstaina 11. marraskuuta.

Perheniemi neliöb. 1.9.- MJa

Uusi piispa vihitään virkaansa 6.1.2011 Turun tuomiokirkossa. Hän aloittaa virassaan 1.1.2011