Peggy Banks: Toivoa naisille -työ kokoaa yli 50 000 rukoilijaa 125 maassa

 
Peggy Banks

– Rukousryhmissä naiset voivat turvallisesti kokoontua ja puhua elämästään. Niissä voi myös nousta oman elämän ulkopuolelle ja rukoilla muualla asuvien naisten puolesta, sanoi kansainvälistä Toivoa naisille -rukousliikettä johtava Peggy Banks (vas.). Häntä tulkkasi Pirkkalan kirkossa Tiina Virtanen. Kuva: Annaleena Pakkanen.

– Jokaisella meistä on jotakin annettavaa. Jotain, jota Jumala haluaa meidän tekevän, että joku toinen saa kuulla Jeesuksesta, vakuutti Toivoa naisille/Hanna-työn kansainvälinen johtaja Peggy Banks Pirkkalassa viikonloppuna.

Peggy Banks puhui siitä, kuinka Jumala on antanut jokaiselle ainutlaatuisen tarinan. Hän kertoi myös oman tarinansa. Jo lapsena hän joutui kokemaan väkivaltaa ja hyväksikäyttöä, myöhemmin huonoja miessuhteita. Tultuaan uskoon hänen henkensä oli kirjaimellisesti veitsenterällä.

Entinen menestyvä kuntosaliyrittäjä ja Yhdysvaltain aerobic-mestari on nyt tehnyt 30 vuotta hengellistä työtä. Ihmiskaupasta kärsivien naisten parissa hän tajusi, kuinka tärkeä on kertoa oma tarina.

Kylväjä Neliöb. 1.-14.12. MJa

­– Joskus hengellisessä työssä ajattelemme, että kaiken pitää olla ulkoisesti kunnossa: pitää pukeutua ja ajatella tietyllä tavalla. Mutta meidän on oltava tosia ja aitoja. Nuo naiset eivät halunneet kuulla, mitä asiaa minulla oli, ennen kuin kerroin heille henkilökohtaisen tarinani.

Kristillisiä ohjelmia kuunnellaan myös salaa burkan alla

Pirkkalan seurakunnan ja Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) järjestämässä tapahtumassa juhlittiin 20-vuotiasta Hanna-työtä, joka vastaisuudessa tunnetaan nimellä Toivoa naisille. Kansainvälinen naisten rukousliike, TWR Women of Hope, rantautui Suomeen ja Sansan suojiin vuonna 2000.

Medialähetysjärjestö TWR:n alaisuudessa toimivassa liikkeessä on tällä hetkellä mukana noin 2500 rukousryhmää ja yli 50 000 esirukoilijaa 125 maassa. On myös rukousryhmiä, joissa enemmistö on miehiä. Suomessa rukousryhmiä on 99, ja uusia syntyy jatkuvasti. Rukouskalenteria käytetään 95 kielellä, joillakin kielillä vain suullisesti.

Toivoa naisille -radio-ohjelmia tehdään 76 kielellä. Ohjelmia kuunnellaan monenlaisissa oloissa. Esimerkiksi maissa, joissa kristinusko on kielletty, jotkut naiset piilottavat älypuhelimensa ja korvanapit burkan alle ja kuuntelevat salaa.

– Jumala koskettaa naisten sydämiä joka puolella maailmaa. Hän antaa heille keinoja, joiden kautta he voivat löytää toivon Jeesuksessa, Peggy Banks muistutti.

Peggy Banks vieraili eduskunnassa ja tapasi vaikuttajia

Ensimmäisen Suomen-vierailunsa aikana Peggy Banks kävi Eduskunnan Raamatturyhmässä, johon osallistuu kansanedustajien lisäksi heidän avustajiaan ja muita eduskunnassa työskenteleviä. Kansanedustaja Antero Laukkanen (kd.) kertoi kuulevansa Toivoa naisille -työstä ensimmäistä kertaa.

– Teette tärkeää työtä, hän antoi kiitosta.

Peggy Banks tutustui Helsingissä myös Suomen Ekumeenisen Neuvoston ja Kirkon lähetystyön keskuksen toimintaan sekä saarnasi Tuomasmessussa.

Lisäksi Sansa ja Helsingin tuomiokirkkoseurakunta järjestivät naisjohtajille ja vaikuttajanaisille After work -kutsutilaisuuden. Peggy Banks on tehnyt väitöskirjansa naisjohtajuudesta ja kouluttanut naisjohtajia muun muassa Intiassa ja Thaimaassa.

Lue Peggy Banksin tarina

 
Sansa artikkeliban. 14.11.-31.12. MJa