Toiminnanjohtaja Pirkko Säilä: Patmos avoin keskustelulle

 

Pirkkö Säilä on Patmos-lähetyssäätiön uusi johtaja.

Patmos-lähetyssäätiön uusi toiminnanjohtaja Pirkko Säilä haluaa lisätä järjestönsä avoimuutta ja selvittää keskustelemalla julkisuudessa huomiota saaneita ristiriitoja, jotka edellisen toiminnanjohtajan Leo Mellerin aikana nousivat otsikoihin.

– Älkää puhuko pahaa tästä työstä takanapäin. Tulkaa tapaamaan minua ja tulkaa puhumaan minulle, niin selvitetään asiat – mutta en tahtoisi elää sellaisessa kristikunnassa meidän maassamme, jossa kaivetaan kuoppaa ja haastetaan riitaa. Se syö voimavaraa työltä ja se syö voimavaraa jokaiselta meiltä, myöskin niiltä, jotka ehkä systemaattisestikin ovat tätä työtä vastaan, sanoi Pirkko Säilä kiitosjuhlapuheessaan sunnuntaina.

Patmos Lähetyssäätiön perustaja ja pitkäaikainen toiminnanjohtaja (1971-2010) Leo Meller siirtyi eläkkeelle elokuun alussa. Uudeksi toiminnanjohtajaksi Patmos Lähetyssäätiön hallitus valitsi elokuussa lähetysjohtaja Pirkko Säilän.

Jatkis 3.3. – 17.3.2024 Neliö

Pirkko Säilä siirtyi Patmoksen johtoon järjestön lähetysjohtajan tehtävistä. Hänen työnsä järjestössä alkoi vapaaehtoistehtävissä keväällä 1976 järjestön ollessa vasta viiden vuoden ikäinen. Kokotoiminen lähetyssihteeri Pirkko Säilästä tuli helmikuussa 1978.

Patmos Lähetyssäätiö on vuonna 1971 perustettu kristillinen lähetys- ja avustusjärjestö, joka työskentelee ulkomaisilla lähetyskentillä yli 20 maassa ja Suomessa.

Kuuntele Pirkko Säilän vetoomus avoimen keskustelun puolesta:

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)