Timo Pöyhösestä tuli 40-vuotiaan Hengen uudistus kirkossamme ry:n uusi toiminnanjohtaja

 

Timo Pöyhönen on asunut viimeiset kaksi vuotta New Yorkissa. Pöyhönen siunattiin uuteen tehtäväänsä toiminnanjohtajana viime sunnuntaina Turussa. Kuva: Hengen uudistus kirkossamme ry.

Pöyhönen tahtoo painottaa muun muassa jumalanpalvelusyhteisöjen synnyttämistä ja tukemista kirkon piirissä.

Karismaattinen Hengen uudistus kirkossamme ry (HU) aloitti 40-vuotisjuhlavuotensa Turun Mikaelinkirkossa 3.-5.-8. kesäjuhlilla, joiden teema oli ”Minä rakennan kirkkoni”. Juhlien kävijämäärä oli järjestäjien ilmoituksen mukaan noin 1400 ihmistä.

Sunnuntain juhlamessussa saarnasi Helsingin piispa Teemu Laajasalo. Hän siunasi uudeksi toiminnanjohtajaksi pastori Timo Pöyhösen, joka seuraa tehtävässä pastori Panu Pitkästä. Pöyhönen on aiemmin toiminut muun muassa nuorten aikuisten pappina Tampereen seurakuntayhtymässä Uusi verso-yhteisössä.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Pöyhönen painotti linjapuheessaan kolmea osaa HU:n työnäyssä. Ensimmäiseksi Jumalan ja ihmisen kohtaamista ja Pyhän Hengen voimassa elämistä, toiseksi karismaattisuuden äänenkannattajana olemista kirkossa ja kolmanneksi jumalanpalvelusyhteisöjen synnyttämistä ja tukemista kirkon piirissä. Niitä Pöyhönen visioi tarvittavan satamäärin kirkon sisäiseksi uudistumiseksi.

”Jumalanpalveluselämä voisi olla muutakin kuin yksinäisten kokoontumisajot. Se voisi olla aito yhteisö, jossa porukalla rakennetaan seurakuntaa armolahjojen avulla”, Pöyhönen visioi Kotimaa24-sivuston haastattelussa.

Yhteisöt ovat HU:lle tärkeitä, koska ne ovat sekä hengellisen uudistumisen että armolahjojen luonnollinen paikka.

”Seurakuntaa ei voi rakentaa ilman armolahjoja, tai sitten tulee pelkkä virkamiestyönä tehty seurakunta”, Pöyhönen kommentoi Kotimaa24:lle.

HU viettää juhlavuottaan koko vuoden seuraaviin kesäjuhliinsa asti, jotka vietetään Lempäälässä 2.-4.8.2019.

 
artikkelibanneri Uusi Tie