Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Thorleif Johansson sai seurakuntaneuvoksen arvonimen

 

Sana -lehden toimituspäällikkö Freija Özcan ja Parikanniemisäätiön toiminnanjohtaja Teuvo V. Riikonen esittivät Thorleif Johanssonille seurakuntaneuvoksen arvonimeä.

Thorleif Johansson vastaanotti torstaina seurakuntaneuvoksen arvonimen. Johansson on yksi Seurakuntalainen.fi:n perustamiseen vaikuttaneista avainhenkilöistä.

Presidentti Sauli Niinistön allekirjoittaman seurakuntaneuvoksen arvonimen käyttöön oikeuttava kirje ojennettiin Thorleif Johanssonille lämminhenkisessä juhlassa Helsingin Kallion seurakunnassa torstai-iltana.

Arvonimeä anoi Johanssonin pitkäaikainen työnantaja Kansan Raamattuseura. Käytännön asiamiehinä toimivat Sana -lehden toimituspäällikkö Freija Özcan ja Parikanniemisäätiön toiminnanjohtaja Teuvo V. Riikonen. Anojien joukossa oli myös joukko muita tuoreen seurakuntaneuvoksen työnantajia sekä hänen ystäviään.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Johanssonin arvonimen perustana on pitkä ura kristillisen viestinnän parissa. Kirkollisessa kentässä Thorleif Johanssonin tunnetaan sillanrakentajana eri kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen välillä.

Eläkkeellä ollessaan Johansson on toiminut myös vapaaehtoisena Lions-liiton viestintäjohtajana vuosina 2012-2015. Tänä vuonna Johansson vastaa yhdistyksen Punainen Sulka -kampanjan viestinnästä.

Thorleif Johansson on ollut mukana merkittävissä kristillisen median hankkeissa eri vuosikymmenien aikana. Aherruksen seurauksena on syntynyt muun muassa Credo-lehti, Kirkko verkossa -hanke, Kristillisen Medialiiton Vuoden kristillinen mediateko –palkinto ja Suomi TV:n Sunnuntaikatsaukset. Thorleif Johanssonilla oli merkittävä rooli kristillisten mediatalojen välisten neuvottelujen taustavaikuttajana, kun Seurakuntalainen.fi syntyi ja sivustosta kehitettiin laajapohjainen uutismedia viime vuosikymmenen lopussa.

Thorleif Johansson jatkaa edelleen uuden kristillisen median kehittämistä. Hän on Vantaan seurakuntien edustaja pääkaupunkiseudun seurakuntayhtymien yhteisen Kirkko ja kaupunki -median johtokunnassa. Tänä syksynä johtokunta valitsee päätoimittajan Suomen suurimmalle seurakuntajulkaisulle Kirkko ja Kaupunki –lehdelle.

Seurakuntaneuvoksen arvonimi on yksi harvinaisimmista kirkollisista arvonimistä. Niitä on myönnetty vuodesta 1963 alkaen yhteensä 137 kpl. Seurakuntaneuvokset ovat maallikoita, jotka ovat tehneet pitkän ja ansiokkaan uran seurakunnan luottamushenkilönä ja ansioituneet yhteiskunnallisesti.

 

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)