Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Telluskonferenssi 2023 – Tämän sukupolven aikana

 

Suomen helluntailiikkeen Tellus-lähetyskonferenssi tuo maaliskuun lopulla lähetystyöstä kiinnostuneet yhteen Helsingin Saalemiin. Viikonlopun aikana saadaan käytännönläheinen katsaus nykypäivän lähetystyöhön.

Vuosittainen Tellus-konferenssi on toistamiseen Helsingin Saalem-seurakunnassa. Aikaisemmin konferenssi on järjestetty muun muassa Lahdessa ja Seinäjoella. Tarkoituksena on järjestää tapahtuma aina pari-kolme vuotta peräkkäin samassa kaupungissa. 

– Tavoitteenamme on vahvistaa kunkin alueen lähetystyötä ja -innostusta. Seurakunnat, joiden kanssa järjestämme lähetyskonferensseja ovat aktiivisia lähetystyön toimijoita ja yhdessä heidän kanssaan haluamme innostaa koko kyseisen alueen seurakunnat lähetystyöhön. Samalla järjestävä seurakunta itsekin saa boostia ja näkyvyyttä lähetystyölleen. Tämän ajan seurakunnat haluavat olla missionaalisia ja Tellus-lähetyskonferenssi toimii tässä tukena, kommentoi Juha Lehtonen.  

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Tellus-nimellä konferenssi on kulkenut vuodesta 2012, jolloin Fidan ja Avainmedian lisäksi järjestäjäseurakuntana toimi Vantaan Minttukirkko. Lähetyskonferensseilla on yleisesti kuitenkin pitkä historia. Tiettävästi Suomen helluntaiherätyksen ensimmäinen lähetyskonferenssi järjestettiin vuonna 1965. Aikoinaan nuorille järjestettiin omia lähetyskonferensseja ja vanhemmalle väelle lähetysseminaareja. 1990-luvulla tapahtumat yhdistettiin yhdeksi isoksi lähetyskonferenssiksi, joka palvelee kaikenikäisiä, niin lähtijöitä kuin lähettäjiäkin. Konferensseja alettiin järjestämään myös aktiivisemmin.

Lähetyskonferenssien tarkoituksena on aina ollut innostaa ja varustaa nuorta sukupolvea lähetystyöstä sekä kertoa ja esitellä lähetystyön ajankohtaisia asioita. Tapahtuma on tuonut myös seurakuntien lähetysaktiiveja ja lähetystyöntekijöitä yhteen. Samalla on toivottu, että seurakuntien vastuunkantajat ja nuoret lähtijät tapaisivat toisiaan.

Tämän sukupolven aikana 

Viime vuoden Tellus-konferenssi esitteli näyn, jota tämän vuoden tapahtuma jatkaa: Tämän sukupolven aikana. Fidan lähetysyksikön päällikkö Juha Lehtonen kertoo, että tapahtumalla halutaan rohkaista uskovia tekemään kaikkensa, että evankeliumi tavoittaisi saavuttamattomat kansat vielä tämän sukupolven aikana. 

Konferenssin keskiössä on kysymys, miten se olisi mahdollista toteuttaa.  

Jumala on valinnut ja valtuuttanut seurakunnan missioonsa. Niinpä alateemoiksi tapahtumassa nousee neljän v:n kaava: voita, vahvista, varusta ja valtuuta. Näiden neljän teeman sisällöillä haluamme vaikuttaa siihen, että opetuslapseuttava kehä toteutuisi seurakunnissa, Lehtonen kertoo. 

Juha Lehtosen mukaan Telluksessa esitellään lähetystyötä hyvin käytännönläheisestä näkökulmasta. 

Kuulemme lähetyspolusta ja nykyaikaisen lähetystyön eri muodoista. Ohjelmassa on myös vuorovaikutteisia osuuksia, jossa kaikkien ääni tulee kuulluksi. Lähetystyö on seurakunnan perustehtävä ja sen tulevaisuus riippuu siitä, miten toimintakykyisiä seurakuntamme ovat nyt ja tulevaisuudessa. Tähän ajankohtaiseen kysymykseen etsimme vastauksia yhdessä. 

Tellus-konferenssilla rohkea tavoite

Puhujina tapahtumassa ovat Helsingin Saalemin johtaja Stefan Sigfrids, Saksan helluntailiikkeen ja Credo-seurakuntaperheen johtaja Friedhelm Holthuis sekä marokkolainen medialähetystyöntekijä Imane. Perjantain päiväohjelma on suunnattu erityisesti seurakunnan vastuunkantajille. Ensimmäisten kolmen tilaisuuden teemat pureutuvat seurakunnan johtamisen kannalta olennaisiin teemoihin: opetuslapseuttamiseen, uuteen sukupolveen ja nopeasti muuttuvaan maailmaan. 

Lauantaina ohjelmassa on myös vuorovaikutteinen, keskusteleva tilaisuus sekä lapsille omat TellusKids -tilaisuudet. 

Mukana ohjelmassa on liuta lähetystyön konkareita ja uusia tulokkaita sekä seurakuntien lähetysaktiiveja. Ylistyksestä vastaa uuden sukupolven lähetysilmiön ääni Legacy Music sekä Helsingin Saalemin ylistyskokoonpano Saalem Worship.  

Henkilökohtaisesti odotan Pyhän Hengen puhetta ja läsnäoloa. Uskon, että Pyhä Henki on edelleen lähetyksen voima ja edellytys, lisää Lehtonen. 

Järjestäjien – Fidan, Avainmedian, IK-opiston ja Helsingin Saalem-seurakunnan – tavoite on rohkaista seurakuntia ja tätä sukupolvea missionaariseen elämäntapaan. Siksi Tellus on tänäkin vuonna täysin maksuton ja ohjelma on suunniteltu niin, että se puhuttelisi kaikenikäisiä osallistujia. 

Tellus-tiimi on asettanut itselleen rohkean tavoitteen: jos viime vuonna pyrimme innostamaan ihmisiä saattamaan lähetystehtävä loppuun tämän sukupolven aikana, tänä vuonna on löydettävä vastaus siihen, miten se tehdään, toteaa Lehtonen. 


Tellus pe–su 24.–26.3. Helsingin Saalemissa. Lisätietoja osoitteesta www.telluskonferenssi.fi 

Teksti: Marjut Salonen 

 

 
Fida artikkeli