Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Teinipoika päätti seurata Jeesusta: potkut töistä ja perhe hylkäsi

 
Hymyilevä, tummaihnoinen, nuori mies valkoisessa kauluspaidassa ja värikkäässä hatussa. Taustalla matala rakennus ja puita.

Muslimitaustainen Tanko kuuli evankeliumin toiselta muslimitaustaiselta kristityltä ja päätti kääntyä kristinuskoon vajaa vuosi sitten.

Nigeriläinen muslimiperheen poika kääntyi kristinuskoon vajaa vuosi sitten. Se on tullut maksamaan hänelle paljon, mutta hän ei aio jättää Jeesusta, vaikka perhe, ystävät ja työtoverit hylkäsivät hänet.

18-vuotias Tanko* vietti tänä vuonna ensimmäistä kertaa pääsiäistä kotimaassaan Nigerissä. Yhdessä muiden kanssa hän sai kokoontua huutamaan: “Hän on ylösnoussut!”

Muslimiperheen poika teki vajaa vuosi sitten päätöksen luottaa Kristukseen. Tanko kuuli evankeliumin muslimitaustaiselta kristityltä, ja näin hänestäkin tuli kristitty.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Islamista luopuminen on petos Nigerissä

Tämä on tullut maksamaan Tankolle paljon. Nigerissä islamista luopuminen on petos perhettä, yhteisöä ja maata kohtaan. Pari kuukautta kääntymisen jälkeen ongelmat alkoivat. Ensin Tanko sai potkut mekaanikon työstään.

“Esimieheni ja työtoverini vihaavat minua, koska olen antanut elämäni Jeesukselle. He herjaavat ja nimittelevät minua joka päivä. Heidän sanojensa mukaan joudun helvettiin, koska helvetin tuli on varattu niille, jotka kieltävät islamin”, Tanko kertoi Open Doorsin kenttätyöntekijälle.

Kun Tanko kertoi vanhemmilleen, mitä oli tapahtunut, nämä suuttuivat ja ajoivat hänet ulos kodista.

Sitten seurasi perheen hylkääminen. Kun Tanko tuli töistä kotiin ja kertoi vanhemmilleen, mitä oli tapahtunut ja miksi, nämä suuttuivat ja ajoivat hänet ulos kodista.

Risti ja ylösnousemus tuovat ilon

Silti Tanko pysyy päätöksessään seurata Jeesusta. “Olen todella iloinen siitä, että Jeesus kuoli ja nousi kolmantena päivänä.”

Tankon ilo muistuttaa meitä siitä, että palvomme elävää Jumalaa, ja että risti ja ylösnousemus tuovat toivon ja ilon vaikeuksienkin keskelle.

Tällä hetkellä Tanko asuu kristityssä perheessä. Hän käy paikallisessa seurakunnassa eikä aio jättää Jeesusta, vaikka perhe, ystävät ja työtoverit hylkäsivät hänet.

“Uskon, että olen pelastettu, sillä Jeesus ei jäänyt hautaan.” Tanko sanoo innoissaan. “Hän todisti olevansa Herra ja nousi haudasta. Halleluja!”

 

*Nimi muutettu turvallisuussyistä.

 
Open Doors neliömainos artikkelin jälkeen