Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Suomen teologinen instituutti 25 vuotta

 

Pääsihteeri Henrik Perret’n johtama Suomen teologinen instituutti täyttää vuodenvaihteessa 25 vuotta. Teemalla ”Vaihtoehto kirkon parhaaksi” aloittanut instituutti on tiedotteensa mukaan ”useiden herätysliikejärjestöjen kädenojennus teologian täydennyskoulutukseen”.

Helsingin Kaisaniemessä sijaitseva Teologinen instituutti on vuosien varrella kasvanut keskisuureksi tutkimusta ja opetusta harjoittavaksi laitokseksi. Se tarjoaa muun muassa teologisen kirjaston, jossa on noin 20 000 nidettä. STI on tullut tunnetuksi raamatuntutkimuksen ja arkeologian erityisosaamisesta.

Seitsemän kristillistä järjestöä perusti STI:n 29.12.1987. Instituutin tiedotteen mukaan syy perustamiseen oli se, että herätysliikkeiden piirissä yliopistollinen teologikoulutus koettiin riittämättömäksi kirkon tehtäviin valmistuville.  

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Nykyisin STI:n jäsenjärjestöjä ovat Ev.lut. Lähetysyhdistys Kylväjä, Länsi-Suomen Rukoilevaisten Yhdistys, Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys, Medialähetys Sanansaattajat, Suomen Ev.lut. Kansanlähetys, Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys, Suomen Raamattuopiston Säätiö ja Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland.

STI:n 25-vuotisjuhlat järjestetään lauantaina 19.1. klo 14 alkaen Tuomiokirkon kryptassa. Mukana juhlassa ovat mm. STI:n alkuvuosien hallituksen puheenjohtaja Olavi Rimpiläinen sekä entinen pääsihteeri Eero Junkkaala ja nykyinen pääsihteeri Henrik Perret.

 
Artikkelibanneri perussanoma