Suomen suurin musiikkitapahtuma kerää varoja syrjäytymisvaarassa oleville nuorille

 

Orpo bolivialaispoika Edwin (13 v) käy aamupäivisin koulua, iltapäivät hän viettää Lähetysseuran tukemassa lapsityöläisten keskuksessa, jossa hän opiskelee korujen tekemistä ja myös elämäntaitoja. Kuva Ari Vitikainen

Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksia järjestetään lähes jokaisessa evankelisluterilaisessa seurakunnassa. Monissa seurakunnissa kauneimmat joululaulut kajahtavat useamman kerran – aina ensimmäisestä adventista loppiaiseen saakka.

Kauneimmat joululaulut soivat tänä jouluna jo 45. kerran.  Seurakuntien ja Suomen Lähetysseuran yhteistyössä järjestämät Kauneimmat Joululaulut -yhteislaulutilaisuudet ovat osallistujamäärältään Suomen suurin musiikkitapahtuma. Arviolta yli miljoona suomalaista kokoontuu yhteen laulamaan rakkaimpia joululauluja. Viime vuonna Kauneimmat Joululaulut keräsi kaikkien aikojen ennätystuloksen, runsaat miljoona euroa, joka käytetään heikommassa asemassa olevien lasten hyväksi kehitysmaissa. Tänä vuonna Kauneimmat Joululaulut -kampanjan tuotoilla tuetaan kehitysmaiden nuoria.

Kauneimpia Joululauluja lauletaan kirkkojen lisäksi muun muassa kuppiloissa, kauppakeskuksissa, ja kouluissa. Tämän lisäksi Kauneimpia Joululauluja kokoontuvat laulamaan myös ulkosuomalaiset eri puolilla maailmaa ja vihkoja lähetetään tänäkin vuonna noin 20 maahaan.

Perheniemi neliöb. 1.9.- MJa

Suosikkilaulut pitävät pintansa

Lähetysseura painattaa joka jouluksi lauluvihkon, josta löytyvät ne kaikkein perinteisimmät ja rakkaimmat joululaulut, joita ilman joulu ei tunnu joululta. Lisäksi mukana on myös pari uudempaa tai vähemmän tunnettua laulua. Kauneimmat Joululaulut -äänestyksen kärkikolmikko on pari viime vuotta pysytellyt samana, viime vuonna vain edellisvuoden ykkönen ja kakkonen vaihtoivat paikkaa: Suosikit olivat Varpunen jouluaamuna, Sydämeeni joulun teen ja Tulkoon joulu.

Seurakuntien järjestämissä Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksissa kerätään kolehti Suomen Lähetysseuran ulkomaiseen työhön.

Maailmassa on enemmän nuoria kuin koskaan – 1,8 miljardia. Yhdeksän nuorta kymmenestä asuu kehitysmaissa. Koulutuksen, toimeentulon ja hoivan puute voivat syrjäyttää nuoren pysyvästi. Suomen Lähetysseura tukee heikoimmassa asemassa olevia kehitysmaiden nuoria saamaan koulutuksen, ammatin ja toimeentulon. Verkkosivuilta löytyy esimerkkejä Lähetysseuran työstä nuorten hyväksi eri maissa.

Keräysteemaan voi tutustua tarkemmin verkkosivuilla osoitteessa www.kauneimmatjoululaulut.fi