Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Suomen Kansallinen Rukousaamiainen järjestetään kolmannen kerran 16.3.2017

 

Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma on lupautunut mukaan arkkipiispan vaaliin. Kuva Aarne Ormio/Kirkon kuvapankki

Suomen Kansallisen Rukousaamiaisen teema on tänä vuonna Luottamus tulevaisuuteen – Suomi 100 vuotta rukoillen. Varsinaisen rukousaamiaisen jälkeen ohjelma jatkuu arvofoorumilla.

Yhdysvalloista tuttuja kansallisia rukousaamiaisia on pidetty Suomessa vuodesta 2015. Suomen Kansallinen Rukousaamiainen on kutsuvierastilaisuus, joka on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Tänä vuonna aamiaiselle on ilmoittautunut 140 henkilöä.  Rukousaamiainen ja sen jälkeen oleva arvofoorumi pidetään hotelli Crowne Plazassa Helsingissä. Tilaisuus päättyy lounaaseen. Arvofoorumin aiheena on ”Kenelle Suomi kuuluu – vallitsevat arvot ja niiden juuret”.

Suomen Kansalliselle Rukousaamiaiselle on kutsuttu vaikuttajia eri sektoreilta. Tilaisuudessa puhuu Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma. Kansainvälisen tervehdyksen tilaisuuteen tuo iranilainen professori Daniel Soayeste, joka on aikoinaan kuulunut Ajatollah Khomeinin lähipiiriin. Liike-elämän edustajana tilaisuudessa puhuu Didrichsenin museonjohtaja Peter Didrichsen. Rukousaamiaisen jälkeen pidettävässä arvofoorumissa alustavat Esko M. Laine ja Jari Metsämuuronen.

SRO Naistenpäivät neliöb. 25.-31.3.

Kansallisella rukousaamiaisella on Yhdysvalloissa vahvat ja pitkät perinteet. Tilaisuus järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Tavallisesti kansallinen rukousaamiainen pidetään helmikuun ensimmäisenä torstaina Washingtonissa. Istuva presidentti toimii yleensä tilaisuuden kutsujana ja pitää tilaisuudessa puheen. Suomesta paikalla ovat olleet esimerkiksi Antero Laukkanen (kd), Sari Essayah (kd), Eija-Riitta Korhola (kok), Timo Soini (ps) ja Päivi Räsänen (kd). Nykyään rukousaamiaistapahtumia pidetään jo yli 140 parlamentissa, joista Euroopassa lähes jokaisessa maassa.