Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Suomalaiset haluttomia maksamaan verkon palveluista

 

Helsingin Sanomien TNS Gallupilla teettämä kysely todistaa, että vain harva on valmis maksamaan verkon palveluista, kuten sanomalehdistä, tv:n katselusta tai pankkipalveluista. Sanomalehtien lukemisesta verkossa voisi kuvitella maksavansa vain 20 prosenttia vastaajista. Suomalaisista 39 prosenttia ei ole valmiita maksamaan mistään verkon palveluista.

Erilaiset palvelut ovat muuttuneet viime vuosina maksullisiksi. Kokemukset maksullisesta verkkopalveluista ovat olleet maailman isoissa lehdissä, kuten The Timesissa ja New York Timesissa, positiivisia. Suomessa trendi on kuitenkin vasta aika tuore. Maksulliseen uutispalveluun on siirrytty vasta esimerkiksi Helsingin Sanomissa ja Kotimaa24:ssa. Suomen äänitemarkkinoista sen sijaan digitaaliset musiikkipalvelut muodostavat jo yli puolet. 

Joulukuussa tehtyyn tutkimuksen vastasi 1004 17-74-vuotiasta suomalaista. HS uutisoi aiheesta maanantaina.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Seurakuntalainen.fi pysyy jatkossakin ilmaisena palveluna.

Lähde: Helsingin Sanomat