SK: Nyrkit heiluivat kirkkoneuvoston päätteeksi Kankaanpäässä

 

Kankaanpään kirkkovaltuuston puheenjohtaja Jari Koskela sai nyrkiniskuja kirkkoneuvoston kokouksen jälkeen. Ylen mukaan taustalla on eripura Niinisalon seurakuntatalon myymisestä ja käyttämisestä ”konservatiivien kirkonmenoissa”.

Eduskunnan toisen varapuhemiehen Anssi Joutsenlahden avustaja Jari Koskela joutui pahoinpidellyksi eilen illalla Kankaanpään kirkkoneuvoston kokouksen päätteeksi.

Yksi kirkkoneuvoston varajäsenistä löi Koskelaa muutaman kerran nyrkillä selkään. Harkintakykynsä menettänyt mies suivaantui Niinisalon entisen seurakuntatalon toimintaan ja nimeen liittyvän oikaisuvaatimuksen hylkäämisestä.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Kiista koskee Kankaanpään kirkkoneuvoston enemmistön viimekeväistä päätöstä.

Kankaanpään seurakunta myi entisen Niinisalon seurakuntatalon yksityiselle pari vuotta sitten. Neuvoston mielestä on harhaanjohtavaa, että rakennusta kutsutaan edelleen seurakuntakodiksi tai kirkoksi, ja siellä järjestetään messuja, joissa kerätään myös kolehtia.

Asiasta tehty kantelu on tällä hetkellä tuomiokapitulin käsittelyssä.

Kirkkoherra Keijo Rainerma on tukenut seurakunnan tilaisuuksien järjestämistä Niinisalossa. Seurakunnan lastenohjaajat ovat pitäneet tiloissa päivä- ja perhekerhoa ja papit jumalanpalveluksia.

Kantelijat katsovat, että tilaisuudet ovat kilpailevaa toimintaa seurakunnan muiden toimintojen kanssa.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.

 
Artikkelibanneri perussanoma