Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Saudi-Arabia palkkaa kahdeksan mestaajaa purkamaan teloitusruuhkaa

 

Iran

Saudi-Arabia etsii netti-ilmoituksella kahdeksaa mestaajaa. Palkattujen viikatemiesten tarve johtuu siitä, että maassa on tänä vuonna mestattu jo lähes yhtä paljon ihmisiä kuin koko viime vuonna. Hallinnon ministeriön mukaan teloittajan virkaa hakevilta ei vaadita tutkintoja eikä heille järjestetä pääsykokeita.

Mestausten lisäksi teloittajan tehtäviin kuuluvat myös jäsenten amputaatiot, joita maan noudattama tiukka sharia-laki voi langettaa rangaistuksena esimerkiksi varkaudesta. Kuolemaan voidaan tuomita muun muassa huumekaupasta, raiskauksesta, murhasta, islamin uskosta luopumisesta ja aseellisesta ryöstöstä.

Useimmat kuolemantuomiot toteutetaan mestaamalla, mutta joissakin tapauksissa tuomio toteutetaan ampumalla, kivittämällä tai ristiinnaulitsemalla.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Tänä vuonna Saudi-Arabiassa on mestattu jo 84 ihmistä, kun viime vuonna mestattuja oli 87.

Amnesty Internationalin vuotuisesta kuolemanrangaistusraportista selviää, että viime vuonna maailmassa teloitettiin ainakin 607 ihmistä, mikä on 22 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2013.

Viiden eniten teloituksia tekevän maan kärjen muodostavat Kiina (Amnestyn raportin mukaan viime vuoden aikana tuhansia teloituksia, mutta Kiinan valtiosalaisuussäädösten takia tarkkaa määrää ei tiedetä), Iran (289 virallisesti ilmoitettua teloitusta, lisäksi ainakin 454 teloitusta), Saudi-Arabia (ainakin 87 teloitusta), Irak (ainakin 61 teloitusta) ja Yhdysvallat (35 teloitusta).

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)

Aiheet