Satelliittitelevisio kasvattaa kirkkoa Keski-Aasiassa ja arabimaissa

 

SAT-7 Pars -kanavalla Nikoo Ordodary keskustelee lauantai-illan suorassa lähetyksessä iranilaisten nuorten kanssa. KUVA: Annaleena Pakkanen

– Jos uskomme, että evankeliumi voi muuttaa elämää, yhteiskuntia ja kulttuureja, nyt on ennennäkemättömän hyvä aika ja paikka viedä evankeliumia eteenpäin, sanoi satelliittitelevisioyhtiö SAT-7:n johtaja Terence Ascott kansainvälisten kumppanien tapaamisessa Kyproksella.
Arabimaista ja Keski-Aasiasta kantautuvien huonojen uutisten varjoon on jäänyt myös positiivisia asioita. Asiantuntevien arvioiden mukaan esimerkiksi Iran on tällä hetkellä yksi niistä maista, joissa tulee ehkä eniten ihmisiä uskoon. Kristillisellä medialla on osuutensa asiaan.

Katsojatutkimukset osoittavat, että Saudi-Arabian lapsista neljännes eli 1,8 miljoonaa ja Irakin lapsista peräti kolmannes eli 4 miljoonaa katsoo säännöllisesti kristillistä arabiankielistä SAT-7 Kids -lastenkanavaa.

Farsinkieliselle SAT-7 Pars -kanavalle tuli viime vuonna yhteydenottoja kolmannes enemmän kuin edellisvuonna. Tämä siitäkin huolimatta, että puhelinnumeroita jouduttiin vaihtamaan, sillä viranomaiset sulkivat yhteyksiä tiuhaan – ja edelleen sulkevat. Myös SAT-7:n verkkosivuja suljettiin ja satelliittilautasia takavarikoitiin.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

– Darinkielisiin ohjelmiin tulee selvästi aiempaa enemmän palautetta Afganistanista, ihmisiltä, joilla ei vielä muutama vuosi sitten ollut televisioita eikä puhelimia. Iranin ja Algerian kirkot kasvavat päivittäin, rajoituksista ja vastustuksesta huolimatta. Myös Turkissa vapaus on lisääntynyt, ja evankeliumille on avautunut uusia mahdollisuuksia, Terence Ascott iloitsi.

Afganistanilaiset pyytävät Raamattuja

SAT-7:n konferenssissa Kyproksella kävi ilmi, että yleisimmät afgaanikatsojilta tulevat yhteydenotot koskevat Raamattua ja kirkkoa. He haluavat saada Raamatun ja löytää lähimmän kirkon, mutta oman turvallisuutensa vuoksi heidän toiveitaan on vaikea toteuttaa.

Tunisialainen pastori ja toimittaja Imed Dabbour on entinen muslimi. Hän tekee SAT-7:n arabiankielisillä kanavilla nähtävää ohjelmasarjaa, joka ravistelee rajusti arabiyhteiskuntien tabuja. Myös hänen mukaansa kristittyjen määrä kasvaa nopeasti Algeriassa ja hitaammin mutta selkeästi Tunisiassa ja Marokossa. Katsojapalautetta tulee nykyään myös Libyasta, jossa aiemmin oli erittäin vähän kristittyjä.

– Pohjoisafrikkalaiset ovat avoimia toivon viestille. Meidän tehtävämme on tukea alueella asuvia uskovia, ja yksi parhaista tavoista on media, Imed Dabbour vakuutti.

 

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa