Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

SAT-7 auttaa pakolaisia auttamaan itseään

 
SAT-7:n lääkäriohjelma

Pakolaiset ja turvapaikanhakijat ovat erityisen alttiita monille fyysisille ja psyykkisille ongelmille. SAT-7 auttaa pakolaisia auttamaan itseään julkaisemalla lyhyitä videoita terveydenhoidosta. Kuva: SAT-7.

Eri puolilla Eurooppaa olevien pakolaisten terveys- ja hygieniatilanne on vaikea. Moni asuu leireillä tai kehnossa väliaikaismajoituksessa eikä välttämättä saa hoitoa vaivoihinsa. Myös psyykkiset ongelmat ovat yleisiä.

Kristillinen satelliittitelevisio SAT-7 auttaa pakolaisia auttamaan itseään julkaisemalla lyhyitä videoita terveydenhoidosta. Ohjelmassa puhuu lääketieteen tohtori Hany Keylada, joka on pakolaisasioiden asiantuntija ja palvellut eturintaman lääkintäjoukoissa Syyriassa ja Irakissa.

Jokaisessa Your Doctor (Sinun lääkärisi) -jaksossa tohtori Keylada opettaa katsojille, kuinka tunnistaa ja hoitaa erilaisia vaivoja. Hän antaa tietoa ensiavusta ja opettaa, miten toimitaan kiireellistä hoitoa vaativissa tapauksissa ja ehkäistään tauteja. Videopätkissä käsitellään myös mielenterveyttä sekä erilaisia arkipäivään vaikuttavia terveysasioita, kuten verenpainetta, kolesterolia ja ruuansulatusta.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

– Kannustamme ihmisiä hankkimaan tietyt perustiedot, jotta he voivat auttaa itseään, sanoo tuottaja John Adly.

Viisiminuuttisia arabiankielisiä videoita voi katsoa älypuhelimella ja muilla mobiililaitteilla missä tahansa. Sosiaalisen median lisäksi videoita näytetään SAT-7:n ohjelmassa Medicine and Life (Lääketiede ja elämä). Ohjelmassa käsitellään pakolaisten fyysisiä ja psyykkisiä tarpeita, ja se tunnetaan hyvänä ja luotettavana tiedonlähteenä. Katsojat ovat pyytäneet SAT-7 Arabic -kanavaa lataamaan ohjelman jaksoja YouTubeen, jotta he voivat katsoa niitä internetistä.

Lähde: SAT-7

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa