Sadattuhannet turistit käyvät kesällä Temppeliaukion kirkossa

 

Temppeliaukion kirkon arkkitehtuuri kiinnostaa turisteja.

Helsingin Töölön seurakunnan Temppeliaukion kirkossa käy turisteja kaikkialta maailmasta. Kirkossa käydään, vaikka viivyttäisiin Helsingissä vain yksi päivä.

Pääkaupunkiseudun seurakuntien verkkolehti Valomerkki uutisoi tällä viikolla Temppeliaukion kirkon olevan varsinainen magneetti pääkaupunkiseudun nähtävyyksistä.

Timo ja Tuomo Suomalainen suunnittelivat kirkon arkkitehtikilpailussa 1961, kirkko valmistui vuonna 1969. Arkkitehtuurissa on huomioitu aukiolla oleva kallio. Alttaritauluna on jääkauden aikainen kalliohalkeama.

Dei Neliöb. 9.2.-3.3.

”Matkailuesitteissä Temppeliaukio on eniten esillä ehkä juuri erikoisuutensa takia. Se on arkkitehtuurisesti uniikki paikka, josta monet ovat kuulleet ja kiinnostuneita tutustumaan siihen”, Helsingin kaupunkin matkailuneuvoja Minna Kulmala sanoo Valomerkin haastattelussa.

Kulmalan mukaan kirkossa vierailevat edustavat kaikkia kansallisuuksia ja suurin osa turisteista on siitä kiinnostuneita. Matkailuneuvossa häneltä kysytään Temppelinaukion kirkkoa eniten.

Temppeliaukion kirkon palvelupäällikkö Eekku Aromaan mukaan kesäkuussa kirkossa vieraili lähes 100 000 vierasta. Heinäkuussa vierailijoita tulee olemaan enemmän, sillä 88 000 saavutettiin jo toiseksi viimeisellä viikolla. Vuosittain kirkkossa vierailee noin puoli miljoonaa kävijää.

Kuva: Marina & Enrique / flickr.com