Radio Dei jatkaa valtakunnallisena kristillisenä radioasemana

 

Radio Dei jatkaa toimintaansa Suomen ainoana valtakunnallisena kristillisenä radiona myös tulevina vuosina. Valtioneuvosto myönsi tänään uudet radiotoimiluvat, jotka ovat voimassa vuoden 2019 loppuun.

Suomeen syntyy kaksi uutta, suurimmat kaupungit kattavaa radiokanavaa. Muutoin jatkavat nykyiset valtakunnalliset, alueelliset ja paikalliset
radiokanavat toimintaansa pääosin ennallaan.

Valtioneuvosto myönsi kymmenen valtakunnallista, kaksi suurimpien kaupunkien sekä 54 alueellista ja paikallista toimilupaa. Luvat
ovat voimassa vuoden 2012 alusta vuoden 2019 loppuun.

Dei Neliöb. 9.2.-3.3.

Suurimmat kaupungit kattavat uudet valtakunnalliset toimiluvat myönnettiin Basso Medialle ja NRJ Finlandin Radio Nostalgialle. Ohjelmat kuuluvat Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa. Lisäksi Basso kuuluu myös Jyväskylässä.

Valtakunnallisista kanavista nykyiset asemat jatkavat entisillä taajuuskokonaisuuksillaan. Luvan saajat ovat Radio Dei, Rondo FM, Nova, The Voice, Radio Energy, Radio Rock, SuomiPOP, Radio Aalto ja Sputnik.

Radio Dei sai jatkoa nykyiselle 18 taajuuden verkolleen. Dei on Suomen ainoa kristillinen radioasema ja Suomen tunnetuin kristillinen media. Kanavaa kuuntelee viikoittain 180 000 – 200 000 ja päivittäin 80 000 – 100 000 suomalaista.  (Lähde: Kansallinen radiotutkimus, syys-marraskuu 2010, TNS-Gallup, huhtikuu 2009).

Liikenne- ja viestintäministeriö sai määräaikaan mennessä yli 80 radion ohjelmistolupahakemusta. Nykyiset radiokanavat hakivat jatkoa toiminnalleen ja lisäksi tuli lupahakemuksia kokonaan uusille radioille.

Suomessa on runsaat 50 toimiluvalla toimivaa radiokanavaa, joiden käytössä on yli 320 lähetystaajuutta.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)