Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Raamattulinjat kiinnostavat yhä

 

Raamattulinjalaisia Kansanlähetysopistolla Ryttylässä. Kuva: Tode Jurvanen

Raamattulinja on useimpien kristillisten opistojen suosituin linja. Tälläkin hetkellä kymmenet suomalaiset opiskelevat eri opistoissa kristillisen uskon perusteita.

Kristillisten opistojen kevätlukukaudet ovat jo pitkällä. Sleyn evankelisella opistolla esimerkiksi opiskelee parhaillaan parikymmentä nuorta, samoin Raamattuopistolla. Helluntailaisten Isossa Kirjassa raamattulinjalaisia on vajaa kolmekymmentä.

-Raamattukurssi on sen kaltainen, että toivoisin, että jokainen ihminen voisi kerran elämänsä aikana käydä kurssilla. En ole koskaan kuullut, että joku olisi katunut lähtemistään. Osallistujat ovat kokeneet tärkeäksi, että kurssin aikana saa turvallisesti kysellä, ihmetellä ja olla ymmärtämätön selvittäessään sitä, mihin meidän toivomme perustuu, Karkun evankelisen opiston vararehtori Matti Rusama sanoo.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Raamattulinjoille hakeudutaan usein elämän taitekohdissa.

-Usein moni haluaa tulla kirjoitusten jälkeen viettämään välivuotta, Raamattuopiston raamattulinjasta vastaava Hanna-Maria Orava kertoo.

Oravan vetämä raamattulinja on suunnattu ainoastaan nuorille, toisin kuin raamattulinjat yleensä.

Raamattu on aina ajankohtainen

Helluntailaisen Ison Kirjan rehtori Pasi Parkkilan mukaan opiston raamattulinjan tarkoituksena on antaa opiskelijalle hyvät teologiset lähtökohdat omalle kristilliselle elämälle ja seurakunnassa palvelemiselle. Ison Kirjan raamattulinjan erikoisuus on, että sen jälkeen voi opintoja jatkaa aina tutkintoon asti.

-Raamatun opiskelu ja opintojen jatkaminen on osalla selkeää jo alussa, toisille linja on loistava välivuoden paikka opiskelujen tai työelämän vaihdoksissa, Parkkila sanoo.

Raamattu on yksinkertaisesti se, joka useimmiten vetää mukaan raamattulinjoille.

-Raamattua kohtaan löytyy aina kiinnostusta. Sen huomaa myös raamattulinjan vuosikymmenet jatkuneessa suosiossa. Raamattu on aina ajankohtainen, Hanna-Maria Orava sanoo.

Jokaisella ryhmällä nousee aina omat kysymykset ja teemat. Isossa Kirjassa on tänä keväänä esimerkiksi puhututtanut sukupolvien erot ja kristillinen perhe-etiikka.

-Opiskelujen kuluessa esiin nousee koko kirjo kysymyksiä ja pohdintoja kaikista yhteiskunnallisista ja median keskusteluun nostamista aiheista, Parkkila pohtii.

-Toistuva teema on myös se, miten elää kristittynä vallitsevien arvojen keskellä ja ihan oman kristillisen identiteetin löytyminen, Orava kertoo.

 

Evankelinen opisto, Raamattuopisto ja Iso Kirja, kuten monet muutkin, järjestävät lisäksi muita, etupäässä lyhyempiä, viikon tai viikonlopun mittaisia raamattukursseja.