Ruotsi sai vuonna 2000 uuden raamatunkäännöksen ja nyt, kymmenen vuotta myöhemmin Raamattua juhlitaan koko vuosi.
Meidän mielestämme on aika puhaltaa pölyt Raamatun päältä ja alkaa käyttää sitä jälleen aktiivisemmin, kerrotaan Ruotsin Raamattuseuran (Bibelsällskapet) verkkosivuilla.
Suomessa pääsiäisen jälkeen alkanut Suomen Pipliaseuran Raamattukuu 2010 huipentuu Raamattutapahtumaan Kotkassa toukokuun loppupuolella.
Raamattuvuosi
Ruotsin Raamattuseura on nimennyt kuluvan vuoden Raamattuvuodeksi ja tekee vuoden aikana Raamatusta monella tapaa ajankohtaista luettavaa. Jo vuoden alussa näytettiin TV4-kanavalla raamatunlauseita. Vuoden toisella neljänneksellä ponnistukset suunnataan kouluihin tarjoamalla materiaalia luovaan Raamattu-työskentelyyn.
Yhdessä kristillisten kustantamojen kanssa Raamattuseura aikoo panostaa syksyllä erityisesti Göteborgin kirjamessuille. Ja vuoden lopussa on tulossa Raamattuelokuvafestivaali.
Suurimman ja tärkeimmän työn Raamattu-vuoden aikana tekevät kuitenkin sekä yksittäiset seurakuntalaiset että pienryhmät omissa seurakunnissaan.
Pian on uuden käännöksen aika
Raamattu 2000 -käännöshanke vei lähes neljäkymmentä vuotta, joten Raamattuseurassa arvellaan, että pian on uuden käännöksen aika. Valtio tuki Raamattu 2000 -työtä, mutta jätti itse materiaalin samoin kuin lopullisen korjaus- ja tarvittavan uudelleenkäännöstyön Raamattuseuran vastuulle. Vuonna 2010 tutkitaan uuden käännöksen tarpeellisuus.
Jokainen on ihmisenä arvokas
Suomessa Pipliaseuran Raamattukuu 2010 on pitänyt esillä teemaa Ihmisenä arvokas. Teema liittyy Laupias samarialainen HIV/AIDS -asennekasvatushankkeeseen, joka toimii kirkkojen piirissä jo kymmenissä Afrikan maissa. Hankkeen raamatuntekstit haastavat myös suomalaisia pohtimaan omia asenteitaan ja näkemään itsensäkin arvokkaina ihmisinä.
Raamattukuu päättyy Kotkassa toukokuun 21.-23.5. pidettävään ekumeeniseen raamattutapahtumaan Tehtaan varjossa, sataman valossa. Sen järjestävät yhteistyössä Kotkan seudun seurakunnat, Suomen Pipliaseura ja Kymenlaakson Pipliaseura. Tapahtumaan tulevat Burundin Pipliaseuran pääsihteeri Marjorie Niyungeko ja Afrikan Pipliaseurojen HIV/AIDS-työn ohjelmapäällikkö Immanuel Kofi Agamah Keniasta.
Raamattu yhdistää kristittyjä
Vuonna 1812 perustettu Suomen Pipliaseura on Suomen vanhin kristillinen järjestö ja Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva kirjankustantaja. Suomen Pipliaseura on ekumeeninen järjestö, jonka jäseninä on lukuisa joukko Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntia, Suomen ortodoksinen kirkko, Katolinen kirkko Suomessa, Suomen vapaakristillinen neuvosto ja viisitoista alueellista seuraa eri puolilla Suomea.