Punkkarin persoonallinen Jeesus provosoi

 

Nina Hagen on ottanut kasteen ja on tunnustava kristitty. Diivan karisma on yhä tallella

Punk on vastakulttuuria, joka on kyseenalaistanut perinteiset arvot. Kristillisyys ei ole peruspunkkareilla korkeassa kurssissa. Mutta mitäpä jos myös antikristillinen asenne kuuluu kyseenalaistettavien totunnaistapojen joukkoon?

Nina Hagen teki sen totisesti lauantaina Helsingin Kaisafestissä! Punkin kultakauden villeimpiin ja vallattomimpiin hörhöihin kuuluva – ja neljän oktaavin äänialallaan suvereenein – naispunkkari kokeili viime vuonna kristinuskoa. ”Olin utelias. Halusin kokea kirkon vaikutuksen vanhaan pakanaminääni ja itämaisten uskontojen tunnustajaan. Kokemus oli upea”, Hagen kertoo Personal Jesus -levyynsä liittyen (Discopress 12.6.).

Hagen veti lähes koko keikan gospeleita. Välispiikit ylistivät Jeesusta ja Jumalaa. Arvata saattoi, että moni vanha fani ja kriitikko joutui uskonnolliseen identiteettikriisiin ja kielsi kolmasti vanhan idolinsa. Punkkareita provosoinut spektaakkeli nauratti kristittyjä kovasti.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Jeesuksen yliannostuksesta kärsineet fanit antoivat armon etenkin Hagenin tulkinnalle laulusta My Way. He unohtivat sen sisällön: omia omituisia teitään aina kulkenut Nina tekee mitä haluaa myös silloin, kun kulkee toista Tietä kuin normipunkkari.