Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Puhelin on kiireisen rippituoli Ranskassa

 

Ranskassa on vastikään avattu uusi katolinen puhelinlinja, johon voi soittaa, jos kiusaus houkuttaa tai synti painaa. Herran Linjaksi (Le Fil du Seigneur) nimetyssä palvelimessa voi purkaa sydäntään 0,34 euron hinnalla.

Puhelujen vastaanottajat ovat vakaumuksellisia katolisia. Niiden tuotosta 40 prosenttia menee hyväntekeväisyyteen.

Näppäilemällä kännykällä 0892 46 DIEU pääsee palvelimeen. Siitä edelleen numerolla yksi aukeaa tunnustuslinja, kakkosessa voi tunnustaa ja kolmosessa kuunnella joitakin esimerkkitunnustuksia.
Palvelun luoja Camille Hautier perustelee linjan tarpeellisuutta sillä, että nykyisin alle kaksi prosenttia ranskalaisista nuorista aikuisista käy kirkossa. Digitaalisia viestimiä he sen sijaan käyttävät senkin edestä. Hautier kysyykin, miksei teknologiaa voisi käyttää hengellisiin palveluihin siinä kuin maallisiin.

Sansa Neliöb 10.9.-9.10. MJa

– Modernin tiedonkulun ansiosta kirkkoon voi mennä milloin vain yksinkertaisella puhelinsoitolla. Tunnustuslinjalla ei saa synninpäästöä, mutta pienten syntien ollessa kyseessä papin läsnäolo ei ole tarpeellinen, hän vakuuttaa Le Monde -lehdelle. – Herran linja on kiireisen nykyihmisen rippituoli.

Ranskan katolinen kirkko ei kuitenkaan siunaa tunnustuslinjahanketta. Piispat vastustavat sitä epäillen sen hämmentävän ihmisiä entisestään. Piispallisessa komissiossa korostetaan, että synnintunnustus on sakramentti, jossa tarvitaan pappia.